Procuratura investighează circumstanțele intoxicației cu gaz a membrilor familiei Baștovoi

1377977_10200900914180067_241281147_n
Foto: Mircea Baștovoi, una din victimele scurgerii de gaze

Procuratura a dispus efectuarea investigațiilor pentru a stabili circumstanţele exacte în care a fost posibilă intoxicaţia cu gaz a membrilor familiei Baştovoi, dar şi legalitatea acţiunilor medicilor de la urgenţă care au fost chemaţi pentru a le acorda victimelor ajutor medical.

Cazul a avut loc pe 30 ianuarie, ora 19.35, în casa familiei Baștovoi de pe strada Asachi din Capitală, în care a fost depistat cadavrul Svetlanei Baștovoi și feciorul acesteia, care se afla în stare de inconștiență.

În rezultatul verificărilor, s-a constatat că gofra cazanului nu era unită ermetic cu ieșirea cazanului, lipsea tirajul de la coş, iar hornul de pe acoperiș era surpat și astupat, fapt care ar fi dus la evacuarea gazului CO2 în interiorul casei de locuit.

Procuratura va asigura investigarea completă și obiectivă a tuturor circumstanțelor cazului.

Reamintim că Ministerul Sănătății a făcut câteva precizări în cazul familiei Baștovoi după ce ambulanța care a fost solicitată de către victime a venit la fața locului, dar nu a intervenit în niciun mod, pentru că proprietarii nu le-ar fi deschis ușa.

Potrivit Ministerului Sănătății, echipa de la ambulanță a acționat conform legii. „La ora 06.39 serviciul de dispecerat „903” a fost apelat de fiul pacientei care a invocat motivul solicitării dispnee și durere toracică. La fața locului a fost trimisă o echipă de profil cardiologic. Ajunși la adresa indicată, poarta din curtea casei era încuiată, iar în curte și casă lipsea iluminarea sau alte semne care ar fi indicat că la adresa respectivă este așteptată ambulanța. Echipa de urgență s-a aflat la fața locului 30 de minute. În această perioadă au inclus semnale luminoase și sonore ale ambulanței pentru a alerta solicitantul, paralel medicul a apelat de mai multe ori solicitantul la telefonul mobil, dar nimeni nu a răspuns la apel”. Mai multe detalii puteți citi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente