10 sfaturi pentru a putea fi transferat gratuit la o clasă de zbor superioară atunci când călătorești

vin
Foto: PC: www.executivestyle.com.au

Vrei să fii mutat gratuit la o clasă superioară? Citește aceste 10 sfaturi și află cum poți să obții un loc la clasa Business sau Întâi.

Nu sunt prea mulți oameni care ar refuza să fie mutați pe un loc mai bun la clasa Business sau la clasa Întâi, de aceea acest transfer mult râvnit este greu de obținut. Totuși, există anumite trucuri care pot crește probabilitatea să fii transferat gratuit la clasa Business sau chiar la mult dorita clasă Întâi, scrie momondo.ro.

#1. Înscrie-te într-un program de fidelitate

Începe cu ceea ce este evident: câștigă-ți dreptul de a zbura la o clasă superioară. Dacă știi că vei călători mult, participă la un program de fidelitate. Când milele sau punctele de zbor încep să se adune, le poți folosi pentru a fi transferat la clasa Întâi. Alt avantaj este că atunci când sunt suprarezervări, compania aeriană va căuta să mute un pasager la o clasă superioară, iar clienții lor fideli vor avea prioritate.

#2. Alege înțelept orarul de zbor

Ar fi bine să alegi un zbor într-o zi și la o oră care nu-ți convin în mod deosebit, dar care totuși sunt acceptabile pentru tine. Dacă zbori în timpul orelor de vârf și în zilele aglomerate, înseamnă că avioanele sunt pline cu oameni de afaceri, toți aceștia aparținând clubului de fidelitate (ceea ce înseamnă că ei au cele mai multe șanse să fie transferați la o clasă superioară). Alege orele, zilele și rutele care nu sunt aglomerate și șansele tale de a fi transferat la o clasă superioară vor crește semnificativ.

 

PC: www.youtube.com
PC: www.youtube.com

#3. Întârzie

Un pont pentru cei pe care nu îi deranjează să stea pe alte locuri este să aștepte până în ultimul moment ca să facă check in-ul. De obicei, companiile aeriene fac suprarezărvări pentru a compensa locurile pasagerilor care nu apar în acea zi, așa că dacă ai întârziat destul de mult timp încât locul tău să fie dat altui pasager și dacă ești destul de norocos încât să fie locuri libere la clasa Business (sau la clasa Întâi), te vor transfera gratuit la o clasă superioară.

#4. Vino mai devreme

Altă variantă ar fi să vii mai devreme. Dacă cei din personalul de la check-in știu că avionul va fi plin, pot să aleagă să transfere la o clasă superioară pe cineva care se grăbește să facă check-in-ul, pentru a se asigura că sunt destule locuri libere la clasa Economy pentru ceilalți pasageri. Dacă este necesar, atunci când sunt prea mulți pasageri, alege să iei următorul zbor spre destinația dorită și favorul îți poate fi întors cu un loc la clasa Întâi.

#5. Îmbracă-te mai elegant

 

PC: www.qantas.com
PC: www.qantas.com

Dacă ai un zbor lung, vrei să fii îmbrăcat confortabil, totuși, nu te îmbrăca prea confortabil. Dacă vrei să stai pe un loc de la clasa Business, alege echilibrul între confort și stil. Când se va ivi ocazia ca cineva să fie transferat la o clasă superioară, cine va primi locul? Tipul care poartă blugi și tricou sau doamna îmbrăcată casual, cu fustă și cămașă?

#6. Pregătește un motiv bun

Dacă zbori împreună cu un prieten sau prietenă, poți să încerci să pari că mergeți în luna de miere, iar atunci când ești la ghișeul de check-in, prezintă-te îmbrăcat frumos, fii entuziast și fă-i să creadă asta. Ocaziile speciale merită să fie sărbătorite, așa că, dacă ești norocos și dacă cei din personalul de la check-in sunt binedispuși, te poți pomeni cu un bilet la clasa Întâi. Tot ce ai nevoie este un prieten bun și un strop de neadevăr.

#7. Fii flexibil

Acum că știi aceste lucruri, flexibilitatea îți poate aduce un loc la o clasă superioară. Dacă zborul este suprarezervat, companiile aeriene vor întreba dacă se oferă voluntari, înainte să mute pe cineva, cel mai probabil la un zbor de mai târziu. Dacă nu te deranjează să ajungi la destinație puțin mai târziu decât plănuisei, spune-le celor din personalului de la check-in că te oferi voluntar să fii mutat. Drept mulțumire, pentru că ești așa de flexibil și cooperant, este posibil să ți se ofere un loc la o clasă superioară.

 

PC: www.alitalia.com
PC: www.alitalia.com

#8. Nu cere direct să fii transferat la o clasă superioară

Atunci când faci check-in-ul, nu întreba direct de un loc la o clasă superioară. Cei din personalul companiei aeriene știu că dorești să fii transferat gratuit la o clasă superioară – cine nu și-ar dori? – așa că, dacă întrebi asta, atunci când faci check-in-ul, n-o să obții transferul la o clasă superioară. Dar, atunci când ești la poarta de îmbarcare, poți întreba de „transferuri operaționale”, adică transferuri care au loc atunci când clasa Economy este plină sau suprarezervată. De obicei, calculatorul va genera o listă cu cei cărora ar trebui să li se ofere transferul (de exemplu cei care fac parte dintr-un program de fidelitate etc), și cum personalul de la poartă este discret cu astfel de informații, nu strică să întrebi.

#9. Zboară singur

Acest sfat este mai greu de urmat dacă plănuiești să zbori mereu însoțit, dar ai șanse mai mari să fii transferat la o clasă superioară când zbori singur. Celor din personal le este mai dificil să găsescă locuri pentru familii de patru membri sau cupluri, dar dacă ești singur, atunci ei te pot așeza oriunde. Desigur, poți să nimerești pe locul de mijloc de la clasa Premium Economy, însă, dacă ai noroc să ajungi la clasa Business sau la clasa Întâi, acolo nu există niciun loc pe mijloc

#10. Fii politicos

Ultimul, dar nu cel mai puțin important sfat, care este spus atât de cei din personalul companiilor aeriene cât și de oamenii norocoși, care au fost transferați în trecut la o clasă superioară: pur și simplu poartă-te frumos. Fiecare reprezentant al companiei aeriene pe care îl întâlnești în aeroport, de la personalul de la check-in la cel de la poarta de îmbarcare, te poate ajuta. Majoritatea oamenilor îi tratează ca pe niște roboți, așa că fă-te remarcat: pune întrebări, spune „vă rog” și „mulțumesc”, zâmbește și fii prietenos, și poate vei primi un premiu special drept mulțumire.

Încearcă aceste sfaturi – nu ți se întâmplă nimic rău dacă lei vei încerca. Dar, poate că data viitoare când vei zbura cu avionul, ți se va oferi un loc la clasa Întâi și vei bea șampanie, în timp ce majoritatea pasagerilor se străduiesc să-și înghesuie bagajele în compartimentul de deasupra.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente