Vladimir Voronin face declarații despre proteste și cei 14 deputaţi care au părăsit partidul PCRM

cms-image-000016096
Foto: PC: deschide.md

În cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a făcut mai multe declarații referitor la proteste, la cei 14 deputaţi PCRM care au părăsit partidul, dar și la soluții privind evitarea cazurilor de corupere politică.

Voronin a declarat că cei 14 deputaţi PCRM care au părăsit partidul şi au aderat la aşa-zisa platformă social-democrată iniţiată de PDM au trădat nu atât partidul, cât electoratul. „Cum poţi să trădezi partidul care te-a crescut şi te-a făcut om? Poate că e mai bine pentru partid aşa, îl vom curăţa. Dar cea mai mare crimă pe care au comis-o aceşti 14 este că au distrus acel raport politic pe care l-au creat alegătorii la scrutinul din 30 noiembrie 2014”, a declarat liderul comunist, relatează IPN.

Totodată, acesta a opinat că pentru a evita cazurile de corupere politică este necesar de modificat legislaţia. „Celor care părăsesc partidul trebuie să li se retragă mandatul. Mandatul trebuie să fie al partidului, nu al persoanei. Partidele luptă în campania electorală pentru mandatele de deputat. Dacă era această prevedere, nu se întâmpla ceea ce s-a întâmplat”, a declarat preşedintele PCRM.

Vladimir Voronin a spus că oricum PCRM nu avea să voteze pentru premierii care au fost înaintaţi, inclusiv pentru Plahotniuc: „Noi am votat doar pentru Gaburici. Şi am făcut acest lucru doar pentru a-l scoate pe Mihai Ghimpu de la guvernare”.

Liderul comunist a apreciat negativ protestele antiguvernamentale. „Aceste proteste nu au niciun sens. Majoritatea parlamentară a fost formată, Guvernul a fost învestit. Numai buimăcesc lumea. Care este sensul că aceşti oameni sunt scoşi în stradă?”, se întreabă fruntaşul comunist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente