(doc) Ghid: Ce trebuie să faci ca să emigrezi legal în Franța

Pariiis
Foto: PC: pelerinaje.renastereacluj.ro

NEXUS Moldova, o primă inițiativă-prototip ce oferă servicii integrate și durabile pentru migranții din Republica Moldova, a lansat a doua ediție a Ghidului privind migrația legală a cetățenilor Republicii Moldova în Franța. Ghidul este disponibil online.

Ghidul este scris de către membri ai Asociaţiei pentru Integrarea Migranţilor, Paris, Franţa. Astfel vei afla despre cum poți emigra legal, din prima sursă.

În acest ghid puteți găsi informații despre Franța, despre politicile migraționale duse de această țară, despre studiile superioare oferite de Guvernul francez, despre posibilități de a căuta un loc de muncă înainte de a te caza, precum și adrese de contact ale autorităţilor Republicii Moldova în Franţa și numere utile în caz de urgență.

Scopul acestuia este de a ajuta moldovenii „să migreze pregătiți și să revină mulțumiți”, iar acest ajutor migranților este întemeiat pe crearea de parteneriate cu prestatori de servicii, necesare migranților, din sectoarele public, privat și asociativ.

Nexus Moldova este o rețea de Centre de Servicii NEXUS deschise în prezent la Cahul, Chișinău, Edineț și Ungheni. NEXUS Moldova a fost lansat în data de 15 decembrie 2012 și reprezintă o inițiativă implementată de un consorţiu condus de IASCI.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente