Numărul accidentelor în capitală s-a dublat

12509534_1075661755818075_8281507165525910443_n
Foto: Photo Credit: Dinu Bubulici

Numărul accidentelor rutiere, produse în capitală, s-a dublat ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pe parcursul nopţii trecute, dar şi în această dimineaţă, 26 ianuarie, au fost înregistrate 24 de accidente. Totodată, autorităţile susţin că pe drumurile din capitală şi cele din ţară se circulă în condiţii de iarnă, dar fără blocaje în trafic.

Ofiţerul de presă al Direcţiei de poliţie, Natalia Stati, a declarat pentru IPN că dacă, de regulă, în acest interval se înregistrează în jur de 10 accidente, astăzi, numărul lor s-a dublat. Toate accidentele au fost fără prejudicii semnificative, iar persoane traumatizate nu sunt. „Şoferii nu au ţinut cont de ninsoare şi de carosabilul umed, astfel maşinile s-au atins”, a declarat Natalia Stati.

Şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie din capitală, Igor Gamreţchi, a declarat că după ninsoarea de noaptea trecută, în capitală se circulă fără probleme. „Drumurile au fost curăţate, pe drumuri nu s-au format blocaje. Deocamdată, nu avem informaţii din suburbii”, a declarat Gamreţchi.

Șeful serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţînă, a declarat că toate drumurile naţionale sunt accesibile. Pe drumurile din ţară se circulă în regim normal şi nu sunt blocaje. Noaptea trecută, peste 500 de drumari au efectuat lucrări de patrulare, de deszăpezire şi combatere a gheţuşului. Cel mai mult s-a lucrat în regiunile din nordul şi centrul ţării.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de marţi, 26 ianuarie, pe întreg teritoriul ţării vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare. În următoarele zile, vremea se încălzeşte. Şoferii sunt îndemnaţi să dea dovadă de prudenţă maximă în trafic şi să adapteze viteza la condiţiile de drum şi de trafic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente