Atac armat într-o școală din Canada. Cinci persoane au murit

img_1984501_thumbs_600x440_1334061
Foto: PC: Pro TV

Un atac armat, în care cinci persoane și-au pierdut viața și alte două au fost grav rănite, a avut loc într-o școala din Canada.

Potrivit Pro TV, atacul a avut loc în timpul orelor de curs la o școala cu aproximativ 900 de elevi din localitatea La Losh, din centrul țării. Un bărbat înarmat a intrat în clădire și a tras cel puțin șapte focuri de armă. Martorii spun că atunci când au auzit împușcăturile au fugit și au încercat să se ascundă. După 45 de minute, polițiștii l-au prins pe individ, iar unitatea de învățământ a fost închisă.

Un prieten de familie al vinovatului a declarat că „după ce și-a ucis frații mai tineri, a intrat în școala și a ucis o profesoară și o fată. Îi cunosc familia, mama lui era la serviciu și bunicul lui se dusese la cumpărături. Atunci a comis crimele”, a declarat Joe Lemaigre, un apropiat.

Printre victime se numără o profesoară de 23 de ani. Justin Trudeau, premierul Canadei, a declarat: „Comisarul poliției din Canada m-a anunțat că sunt cinci morți și doi foarte grav răniți. Acestea sunt toate informațiile pe care le avem în acest moment”.

Oficialii spun că este cel mai grav incident de acest fel care a avut loc în Canada în ultimii 26 de ani. Ultimul atac armat de amploare a avut loc în 1989 la o școala din Montreal. Atunci au murit 14 studenți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente