(video) Pavel Filip în Parlament: Vin să acceptați un Guvern cu o abordare tehnică

pavelfilip1
Foto: Declarațiile lui Pavel Filip din Parlament

Republica Moldova are nevoie mai mult ca oricând de o majoritate politică stabilă și un Guvern reformist, un Guvern realist, care își începe activitatea pe un fundal tensionat, care nu are termen de grație prea lung, de la care așteptările sunt mari, atât în plan intern, cât și extern, a declarat Pavel Filip astăzi în Parlament înainte de votarea componenţei Guvernului.

„Noi nu vom veni astăzi cu promisiuni și angajamente în fața dumneavoastră, nu ar fi corect să mai cerem încredere în avans de la cetățeni, nu mi se potrivește nici mie ca om această abordare, deci vă propun să acceptați un Guvern cu o abordare mai degrabă tehnică, decât una ideologică, cu asumări de obiective realiste și realizabile. Suntem gata să lucrăm activ cu majoritatea parlamentară care ne susține, dar și cu partidele de opoziție, să găsim împreună soluțiile cele mai bune, dar deciziile le vom lua la Guvern, nu la partide”, a spus Filip.

El a subliniat că are ca scop formarea unui Guvern eficient, nu unul popular sau populist, un Guvern care va trebui să ducă lupte grele pentru a implementa reforme radicale, care ar putea să se confrunte cu o rezistență puternică de sistem atunci când va face schimbări profunde. “Moldova însă nu are nevoie de un Guvern care să spună vorbe frumoase, ci de unul care să-și câștige încrederea pas cu pas, prin acțiuni finalizate, prin rezultate pozitive, pe care oamenii să le simtă la modul cel mai direct. Cred că este strategia cea mai eficientă și sănătoasă de a câștiga încrederea oamenilor, este modul de lucru cu care eu sunt deprins și în care cred”, a adăugat Filip.

Pavel Filip a menţionat că trebuie readusă moldovenilor liniștea. „Ştiu că s-au săturat de războaie și instabilitate, vor să nu mai deschidă televizorul în fiecare seară și să urmărească lupte politice. Pentru asta este nevoie ca politicienii să lucreze împreună, Guvernul, Parlamentul și Președinția la fel, instituțiile să lucreze între ele, să uite de apartenența la partide sau la diferite grupuri de interese. Ca prim-ministru acesta este un obiectiv pe care îl voi urmări în fiecare zi a activității mele, să facilitez dialogul și conlucrarea între instituțiile statului. Nu sunt un om conflictual, cred în mod obsesiv că dialogul constructiv previne apariția neînțelegrilor și voi încerca să impun această stare de spirit în echipa Guvernului”, a mai spus Filip.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente