Participați la un experiment grafologic de Ziua Internaţională a Scrisului de Mână

scrisul-de-mana1
Foto: Scris de mână PC: www.zi-de-zi.ro

Anual, la 23 ianuarie este celebrată Ziua Internaţională a Scrisului de Mână, această zi fiind şi ziua de naştere a lui John Hancock, politician şi om de stat, devenit foarte cunoscut pentru semnătura sa extrem de lizibilă şi stilistic aparte de pe Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii.

Considerând scrisul de mână ca un factor determinant în formarea şi dezvoltarea personalităţii şi reiterând obiectivul de promovare a scrierii corecte în Limba Română, Biroul de servicii redactor.md, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova, Î.S. „Poşta Moldovei” şi Biblioteca Municipală “B. P. Hasdeu” anunţă desfăşurarea evenimentului public „Scrisul de Mână azi”, acesta constituind o premieră socio-culturală pentru Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 23 ianuarie 2016, în sala mare a Bibliotecii „B. P. Haşdeu”, mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 148, cu începere de la ora 11.00 şi va include atât prezentări şi expuneri ale experţilor invitaţi, cât şi activităţi practice şi interactive cu participanţii, care vor învăţa metode de scriere corectă a unor texte oficiale şi vor lua parte la un experiment grafologic.

Conform anunţului oficial, discuţiile se vor axa pe următoarele subiecte:

#. Legătura dintre scris și personalitate. Curiozități și constatări.
#. Scrisul de mână vs era tehnologiilor digitale. Încotro?
#. Istoria scrisorii și serviciului de poștă pe meleagurile noastre.
#. Ce este un timbru poștal și cum îl folosim?
#. Știi să scrii corect o scrisoare de mână? Norme și tehnici.

Activitatea se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Intrare liberă.
Amintim că Biroul redactor.md a fost lansat la data de 31 august 2015, de Ziua Limbii Române, sub forma unei platforme de servicii care are ca scop principal dezvoltarea deprinderilor de scriere corectă a textelor în limba română.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente