Oamenii de știință au demonstrat că trei pahare de șampanie pe zi pot preveni boala Alzheimer

SAMSUNG CSC
Foto: Foto simbol PC: authentic-champagne-tour.com

Recent, oamenii de știință au realizat un experiment prin care au demonstrat că cei care beau șampanie în fiecare zi au mai multe șanse de a evita pe parcursul vieții boala Alzheimer.

Concluzia oamenilor de știință se bazează pe un component găsit în pinot noir și pinot meunier, strugurii negri folosiți la producerea șampaniei. Potrivit acestora, componentul protejează creierul de boli și are capacitatea de a mări spațiul destinat memoriei.

Experimentul a fost făcut pe șobolani la University of Reading din Marea Britanie, iar cei care au condus experimentul au catalogat rezultatele drept „dramatice”.

Ceea ce a fost inedit în legătură cu acest experiment este că s-a demonstrat pentru prima dată că consumul moderat de șampanie poate avea efecte benefice asupra memoriei.

În continuare studiul se va lărgi incluzând și componenta umană. Reprezentantul unei asociații Alzheimer a menționat că rezultatele sună interesant, dar între timp ei așteaptă noi dovezi ale acestei constatări „cu paharul în mână”.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente