Transmite conținut video în direct în toată lumea cu Periscope

periscope
Foto: PC: medium.com

Înregistrările video sunt mai eficiente atunci când sunt difuzate în timp real și sunt accesibile mai multor oameni cărora le-ar putea fi utilă informația distribuită. Pentru toți cei care vor să se facă auziți și văzuți, există Periscope, aplicația ce îți permite să transmiți conținut video în direct către toată lumea.

Periscope este o aplicație disponibilă pe iOS și Android, dezvoltată de Kayvon Beykpour și Joe Bernstein. Ideea le-a apărut în timp ce călătoreau și vreau să fie la curent cu evenimente la care nu puteau ajunge în mod fizic, iar comentariile de pe Twitter nu le erau suficiente.

Cum funcționează?

Atunci când intri în direct, urmăritorii tăi vor fi anunțați instantaneu și vor putea să se alăture, să comenteze și să-ți trimită inimi (apriecieri) în timp real. Cu cât primești mai multe inimi, cu atât ele plutesc mai sus pe ecran. Caracteristici:

# Reluare

Atunci când transmisiunea s-a încheiat, o poți face disponibilă pentru reluare, pentru ca spectatorii să o poată vedea mai târziu. Aceștia pot vedea din nou transmisiunea, cu comentarii și inimi, pentru a retrăi întreaga experiență. Reluările sunt momentan disponibile timp de 24 de ore. Poți șterge reluarea în orice moment.

# Privat

Dacă dorești să transmiți pentru anumite persoane, apasă opțiunea Privat înainte de a intra în direct și alege pe cine dorești să inviți la transmisiune.

# Twitter

Poți alege să-ți distribui transmisiunile Periscope pe Twitter dacă atingi pictograma pasăre înainte de a începe să transmiți. Atunci când ești în direct, vei posta un Tweet cu un link, pentru ca urmăritorii tăi de pe Twitter să îl poată vedea pe web (sau în aplicație).

# Gestionează notificările

Periscope va sugera persoane pe care să le urmărești în funcție de rețeaua ta Twitter. Poți să urmărești oricând persoane noi sau să anulezi urmărirea lor dacă nu vrei să fii anunțat atunci când sunt în direct. De asemenea, poți ajusta preferințele de notificare în Setări Periscope (în Profil).

# Inimi

Periscope contorizează câte inimi primești de la spectatori. Cu cât primești mai multe inimi, cu atât vei fi mai sus în lista „Cei mai apreciați”.

Actualizări:

# Hărți

Vezi imagini în direct din toată lumea, cu noua hartă. Aceasta este disponibilă pe dispozitivele cu Google Play Services.

# Suport internațional

Pe Android aplicația este disponibilă în 32 de limbi.

# Informații despre distribuiri

Vei vedea în lista principală cine ți-a distribuit o transmisiune.

Înainte de lansarea publică a aplicației, în primăvara anului 2015, aceasta a fost cumpărată și dezvoltată în continuare de Twitter. După doar patru luni de la lansare, în august 2015, pe Periscope existau deja peste 10 milioane de conturi. În luna decembrie a anului ce s-a încheiat, compania Apple a numit aplicația ca fiind cea mai bună a anului 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente