(foto) Gheorghe Brega, despre vizita victimelor de la Piața Centrală: „Ceea ce am văzut mă bucură foarte mult”

foto-_j0a0286
Foto: PC: gov.md

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a mers astăzi la Centrul Republican de Leziuni Termice, unde a vizitat cele nouă persoane internate după deflagraţia produsă în localul de la Piața Centrală din Chișinău. Premierul în exerciţiu s-a interesat de starea lor, remarcând că aceasta se ameliorează.

Șeful interimar al Executivului s-a arătat optimist în privința evoluţiei situaţiei. „Ceea ce am văzut mă bucură foarte mult, pacienții își revin, iar unii chiar au început să glumească”, a spus Brega.

Totodată, prim-ministrul interimar s-a interesat direct de la pacienţi dacă au primit poliţele de asigurare medicală, conform dispoziţiei sale din 11 ianuarie curent, prin care a cerut Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină să încadreze pacienţii respectivi în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Premierul interimar a fost informat că, pentru moment, toate persoanele vizate dispun de poliţe de asigurare medicală. Între timp, trei dintre aceştia le procuraseră individual, înainte de a fi emisă dispoziţia sus-menţionată, achitând o sumă fixă prin intermediul oficiilor poștale. În acest context, Gheorghe Brega a dispus organelor competente să asigure compensarea cheltuielilor respective la prezentarea bonurilor de plată de către beneficiari.

De partea cealaltă, la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri de la București, toate cele trei paciente care au fost transportate duminică din Chișinău sunt intubate și se află în stare gravă. Astăzi, două dintre ele au fost operate cu succes de medicii români. Tânăra de 26 de ani, care a suferit cele mai grave arsuri, va fi supusă mâine unei intervenţii chirurgicale.

Amintim că sâmbătă, 9 ianuarie, în localul „La soacră” de pe strada Bulgară din centrul Capitalei s-a produs o explozie. Cauza prealabilă a izbucnirii incendiului se presupune a fi o defecțiune a conexiunii la butelia de gaz, care a provocat o scurgere de gaze. Pe acest caz, Poliția a deschis două dosare penale și au fost reținute două persoane – administratorii cafenelei.

 

PC: gov.md
PC: gov.md
PC: gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente