11 aplicații pe care trebuie să le aveți pentru a putea călători ieftin și comod

calatorii
Foto: Recomandări pentru călătorii

Uneori, o călătorie poate fi cu atât mai plăcută cu cât știi mai multe informații despre locuri interesante și neobișnuite. De asemenea, turiștii sunt o specie de persoane care pot ușor cădea în capcana celor care vor să facă bani pe seama lor. Echipa #diez a pregătit o listă cu aplicații și platforme care să vă ajute să călătoriți ușor și comod.

PackPoint – pregătire pentru călătorie

De multe ori planificați o călătorie și faceți bagajul în ultima clipă, iar din această cauză, uitați multe lucruri utile, însă luați altele inutile. PackPoint este o aplicație care vă recomandă ce să luați cu voi în dependență unde plecați. Astfel vă veți face bagajul mai ușor și nu veți uita lucruri.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play
 

Blablacar – transport interurban

Blablacar este o platformă unde șoferii pot lua călători dintr-o localitate, deoarece se duc acolo și au loc liber în mașină. Prețul e cu mult mai mic decât la autobuz și ajungi mai repede. În plus, dacă persoana este din orașul în care vă îndreptați, vă poate da sfaturi.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play
 

Uber – transport în oraș

Uber e o aplicație care vă poate economisi mulți bani pe care i-ați da pe taxi. Deși în ultimul timp se interzice în mai multe țări, în altele e încă destul de comod. Lucrează la fel ca Blablacar doar că pe distanțe mai mici.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play

AllSubway – transport cu metroul

 

O aplicație care oferă hărțile de metro pentru mai mult de 215 orașe. Hărțile lucrează offline, însă aplicația poate fi găsită doar pe iTunes și costă 99 de cenți americani.
 

Zomato – mâncare

Principalul scop al platformei Zomato este ca fiecare utilizator să găsească mâncarea pe care o caută la prețul pe care îl poate plăti.

Zomato este o platformă care adună informație de la utilizatorii săi în ceea ce privește localurile unde se poate de mâncat. Utilizatorii recomandă cele mai bune bucate, fac fotografii la meniul restaurantului, îți spun ce e bine și ce nu e bine.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play
 

AirBnB – cazare

Cameră în care am stat din Lisabona prin AirBnB

Una din platformele mele preferate. Aici puteți găsi cazare în 190 de țări. Platforma e asemănătoare cu CS, însă gazdele percep o sumă simbolică pentru locul în apartamentele sau casele sale. Partea bună e că, dacă nu vrei să interacționezi cu gazda, nu e nicio problemă. Noi am folosit deseori această platformă.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play

Alte 31 de platforme pentru a găsi cazare mai ieftină vedeți aici: 32 de site-uri unde să-ți găsești cazare ieftină atunci când călătorești
 

Maps with Me – hărți

Una din cele mai comode aplicații cu hărți. Dacă ai descărcat harta țării/țărilor unde te duci, lucrează în regim offline, îți oferă trasee, timpul în care ajungi. De asemenea, poți găsi pe hartă magazine și restaurante după denumire sau după iconiță.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play
 

Free Walking Tours – ghid gratis

Free Walking Tour este mai mult un concept decât o aplicație, deși unele tururi au și aplicații sau platforme, de ex: Spotted by Locals sau Vayable. Astfel, cu ajutorul tururilor, hărților făcute de localnici, puteți găsi locuri interesante, nu foarte aglomerate, unde să descoperiți cultura locului unde sunteți.

Mai multe despre Free Walking Tours aici: Free Walking Tours – posibilitatea de a cunoaște orașe noi aproape gratis
 

Waze – ambuteiaje

Waze este o aplicație care îți arată situația actuală de pe drumuri, pentru a ști pe care să le ocolești și cum să ajungi mai repede la destinație. Dacă călătoriți cu mașina, această aplicație vă va fi foarte la îndemână.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play
 

Currency Converter – cât valorează leul

Uneori vă puteți afla undeva unde habar nu aveți cât valorează valuta locală. Astfel, cu acest calculator puteți vedea în timp real cât e în lei, euro sau dolari.

Aplicația o puteți găsi atât Web, cât și pe iTunes sau Google Play

Dacă mai aveți recomandări din experiența voastră de călătorii, puteți să ne scrieți în comentarii.
 

Tinder – pentru cei care vor să iasă cu cineva la o cafea

În caz că sunteți într-o călătorie și nu știți pe nimeni în acel oraș, puteți folosi Tinder pentru a găsi pe cineva cu care să ieșiți la o cafea.

Mai multe despre Tinder în călătorii vedeți aici: Tinder Plus – o aplicație care îți permite să experimentezi în timp ce călătorești

Aplicația o puteți găsi pe iTunes sau Google Play

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente