În Franța clădirile nou-construite vor avea acoperișuri verzi

France-Declares-All-New-Rooftops-Must-Be-Topped-With-Plants-Or-Solar-Panels
Foto: PC: csglobe.com

În Franța a fost adoptată o nouă lege care presupune că toate clădirile nou-construite în zone comerciale trebuie să fie parțial acoperite cu plante sau cu panouri solare.

Acoperișurile verzi, așa cum sunt numite, au un efect izolator pentru a reduce cantitatea de energie necesară încălzirii unei clădiri în timpul iernii sau răcirii ei pe timpul verii. Sunt capabile, de asemenea, să rețină apa de ploaie, evitând ca aceasta să afecteze acoperișul, și le oferă în același timp un adăpost păsărilor care-și doresc un o casă în jungla urbană.

Activiștii de mediu au dorit inițial propunerea unei legi care să oblige acoperirea suprafeței integrale a tuturor acoperișurilor noi cu plante.

Acoperișurile verzi sunt deja foarte populare în Germania, Australia și Canada, în Toronto o lege similară fiind adoptată în 2009.

Avantajele acoperișurilor verzi:

# Plus de frumusețe clădirilor;
# Folosirea sistemelor de încălzire și ventilare pe o perioadă mai lungă de timp, datorită faptului că sunt exploatate mai puțin;
# Managementul eficient al apei de ploaie. Apa de ploaie este absorbită și folosită de plante, o parte din aceasta întorcându-se în atmosferă prin evaporație și transpirație;
# Plantele de pe acoperiș absorb substanțele poluante din aer;
# Extinderea considerabilă a spațiului verde, care, în orașele mari, este limitat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente