În 2015, încasările la bugetul de stat au depășit sumele estimate

conturile_internationale
Foto: Photo Credit: BNM

Serviciul Fiscal de Stat (FISC) a reușit să acumuleze la buget mai mulți bani decât prevedea planul inițial. Astfel, suma acumulată în 2015 depășește cifra de zece miliarde de lei.

Solicitat de presă, Ion Prisăcaru a declarat că, potrivit datelor operative, la Bugetul de stat s-au acumulat 10 272 885,2 mii lei (100,2 %), sau cu circa 2 mlrd. lei mai mult față de 2014, la BUAT încasările sunt de 101,8 %, la BASS – 100,1 %, cu circa un mlrd. de lei mai mult față de 2014, la FAOAM încasările sunt de 101,3 %, sau cu aproape 20 la sută mai mult față de anul trecut. Astfel, veniturile la Bugetul public național au atins cota de 24 623 242,8 mii lei, sau cu circa 3 mlrd. mai mult față de 2014.

În acest context, șeful autorității fiscale naționale a adus sincere mulțumiri colegilor din Fisc, apreciind munca depusă pentru a asigura creșterea de venituri la Buget și, totodată, a exprimat gratitudine reprezentanților mediului de afaceri care și-au onorat în deplină măsură și în termenii stabiliți obligațiunile față de buget. „Pe final de an, constatăm că munca noastră și eforturile de modernizare europeană a Serviciului Fiscal de Stat au dat roade bune, ceea ce confirmă justețea promovării politicilor de conformare fiscală voluntară. Un exemplu elocvent în acest sens este și faptul că, în ultimii doi ani, noi am redus controalele fiscale cu circa 40 la sută”, a mai specificat Ion Prisăcaru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente