(foto, video) Cum arată acum hotelul de lux cuprins de flăcări în noaptea de Revelion

151231-dubai-fire-mn-1315_9902c61b4be0ecac4df0e54b323fe838.nbcnews-ux-2880-1000
Foto: Photo Credit: nbcnews.com

În timp ce turiştii şi localnicii din Dubai se pregăteau să intre în 2016, un incendiu de proporţii a cuprins hotelul de cinci stele The Address, iar imaginile publicate de Dubai Media Office la o zi după incident arată un peisaj năucitor. Autorităţile din Dubai încearcă să afle cauzele incendiului produs la hotelul de 63 de etaje, martori afirmând că au auzit mai multe explozii înainte de izbucnirea focului, în timp ce autorităţile au confirmat că 16 persoane au fost rănite în incident.

Potrivit martorilor, cu câteva secunde înainte de izbucnirea incendiului au fost auzite mai multe explozii la o terasă de la parterul clădirii. Autorităţile susţin însă că incendiul a izbucnit la etajul 20 al clădirii de 63 de etaje.

Pompierii şi procurorii din Emiratele Arabe Unite depun eforturi pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii incendiului. Guvernul din Dubai a anunţat că 16 persoane au fost rănite în timpul evacuării a mii de oameni din Hotelul de lux Address. Conform unor surse, o persoană a murit într-o busculadă produsă în timpul evacuării clădirii, dar informaţia nu a fost confirmată de autorităţi.

Video din timpul incendiului:

Video după ce flăcările din interiorul hotelului au fost stinse:

Incendiul puternic a izbucnit, joi seară, într-un hotel situat în centrul oraşului Dubai, în Emiratele Arabe Unite, chiar în piaţa în care urma să aibă loc un spectacol de artificii de Revelion, care s-a desfăşurat normal.

Hotelul Address, din categoria „cinci stele premium”, are 200 de camere simple sau duble şi 600 de apartamente. Incendiul a cuprins circa 20 de etaje ale imobilului situat lângă celebrul turn Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, având 828 de metri. Mii de persoane, inclusiv turişti străini, se aflau în hotel în momentul izbucnirii incendiului.

Dubai Media Office a postat pe Twitter o serie de imagini la 24 de ore după incendiu, arătând intensitatea cu care flăcările au cuprins clădirea.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente