Reședința ambasadorului Italiei, jefuită! Hoțul a furat mașina cu numere diplomatice

media_145131499024531400
Foto: Photo Credit: Realitatea.md

Reședința ambasadorului Italiei la Chișinău, Enrico Nunziata, o frumoasă vilă de pe strada Frumoasa, cartierul rezidențial de la Telecentru, a fost jefuită ieri, 27 decembrie. În momentul spargerii nimeni nu se afla în casă.

Ofițerul de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Natalia Stati, a declarat pentru Realitatea.md că incidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 5.00 dimineața. „O persoană de gen masculin a pătruns pe teritoriul reședinței și a sustras automobilul ambasadorului. A fost spart și geamul de la ușa casei, însă nu a fost furat nimic din casă”, ne spune Stati.

În acest sens a fost deschisă o cauză penală, iar oamenii legii investighează cazul pentru a identifica și reține bărbatul.

Surse ale Realitatea.md din cadrul MAI au menționat însă că hoțul a pătruns și în casă, de unde a sustras o sticlă de cognac, bijuterii din aur și bani în sumă de 10 000 euro. Ulterior, acesta a plecat cu automobilul ambasadorului, de model Alfa Romeo Mito, negru, cu numerele de înmatriculare CD165EN.

Totodată, Natalia Stati a declarat că perimetrul vilei nu era supravegheat de carabinieri, așa cum se întâmplă în mod normal: „Reședința nu are pază vie. Nu știm de ce. Trebuie să întrebați serviciile speciale”.

Reședința ambasadorului are două niveluri, mansardă și o curte mare, cu suprafața exterioară totală de 587 m2. Potrivit Rise Moldova, casa ar aparține preotului Ioan Ciuntu și construcția acesteia a fost finalizată pe 18 iunie 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente