(video) Sturza declară că este sigur că va avea votul Parlamentului. PLDM va susține candidatura lui

40589
Foto: Photo Credit: IPN

Partidul Liberal Democrat susţine candidatura lui Ion Sturza la funcţia de premier. Anunţul a fost făcut de către liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, după întrevederea de astăzi, 22 decembrie, cu premierul desemnat de preşedinte.

Valeriu Streleţ a menţionat că Ion Sturza corespunde profilului stabilit de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii, care optează pentru un premier apolitic. În perioada următoare vor fi delegate persoane din partid care urmează să vină cu sugestii pentru programul de guvernare al viitorului cabinet de miniştri.

PLDM respinge speculaţiile precum că, desemnându-l pe Sturza, preşedintele ar face jocuri în comun cu liberal-democraţii. Cât ţine de şansele premierului desemnat să obţină votul de încredere al Parlamentului, Streleţ a menţionat că totul depinde de prestaţia şi activismul candidatului, cum îi va reuşi să convingă deputaţii că viziunile sale merită susţinute.

Ion Sturza a declarat, după întrevedere, că în cabinetul de miniştri pentru care va cere votul de încredere al Parlamentului se vor regăsi şi membri din componenţa în exerciţiu, dar şi din precedentele Guverne. Sturza a notat că un Guvern tehnocrat nu exclude participarea figurilor politice, dar cu o condiţie: persoanele să-şi suspende activitatea de partid pe perioada mandatului.

Sturza a declarat că este sigur că va avea votul Parlamentului. Acesta şi-a exprimat speranţa că PDM va accepta o întrevedere, indiferent de decizia pe care o vor lua în ceea ce priveşte votul din plenul Legislativului. Candidatul a mai spus că urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile. La fel, va contacta Partidul Liberal, dar şi Grupul Leancă pentru a stabili o întrevedere.

Liderii Partidului Socialiştilor şi Partidului Democrat au declarat că nu vor vota Guvernul Sturza. Cei 14 deputaţi care au părăsit PCRM au spus că nu vor merge să discute cu premierul desemnat. Grupul Leancă aşteaptă invitaţia la discuţii, iar PL nu şi-a prezentat poziţia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente