(video) „Gala Olimpicilor”: Elevii moldoveni au cucerit 31 de medalii în anul 2015

gala Olimpicilor
Foto: Photo Credit: Captură video / Privesc.eu

Ministerul Educației a premiat astăzi, la Casa Guvernului, profesorii și elevii care au obținut medalii la olimpiadele internaționale în cadrul evenimentului „Gala olimpicilor 2015”. Participanților li s-au înmânat diplome de excelență și premii bănești.

La ediția din acest an au fost premiați 29 de elevi și 11 profesori. Precizăm că, în 2015, elevii olimpici au adus acasă 31 de medalii, dintre care două de aur, patru de argint și 25 de bronz. De asemenea, olimpicii au luat opt mențiuni și un premiu pentru locul III.

În 2015, lotul olimpic a reprezentat Moldova la olimpiadele internaționale și regionale din 13 țări: Thailanda, Grecia, Serbia, Kazahstan, Bulgaria, Macedonia, Azerbaidjan, Armenia, India, Coreea de Sud, România, Danemarca și Olanda, disciplinele la care elevii noștri au excelat fiind: matematica, informatica, chimia, fizica, științele, limba franceză, biologia și ecologia.

Gala olimpicilor, în formatul actual, se organizează deja al treilea an consecutiv și este un eveniment care celebrează elevii talentați și perseverenți care au capacitățile și curajul să reprezinte onorabil Republica Moldova la olimpiadele internaționale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente