Chișinău Youth Orchestra revine în această iarnă cu trei concerte sublime

cover-all
Foto: Photo Credit: Chisinau Youth Orchestra

Chișinău Youth Orchestra intră în frenezia sărbătorilor de iarnă și anunță trei concerte de excepție: Festivalul Național „Colinde, Colinde”, experimentalul „Pop Simfonic 2” și concertul „Arhaic | Rococo” al ansamblului de coarde.

22 decembrie – Festivalul „Colinde, Colinde”

Pe 22 decembrie, organizatorii vă invită la Festivalul „Colinde, Colinde” – organizat pentru al șaselea an consecutiv și care a devenit în scurt timp unul din cele mai mari evenimente culturale dedicate colindelor.

Concertul are menirea de a promova tradițiile cântecului de colind realizat într-o manieră academică, îmbinând armonios muzica corală și cea instrumentală. Alături de Chișinău Youth Orchestra, vin să colinde cu drag 250 de copii din nouă coruri din Bălți, Florești, Strășeni, Măgdăcești, Strășeni, Ialoveni și Chișinău. Invitați speciali: ansamblul vocal Crescendo și naistul Nick Tacu. Mai multe detalii despre eveniment aici.

cover-colinde-22-dec

 

23 decembrie – „Pop Simfonic 2”

Seria concertelor de iarnă va continua pe 23 decembrie, cu „Pop Simfonic 2”. După succesul fenomenal de care s-au bucurat concertul experimental de anul trecut, Chișinău Youth Orchestra și al său dirijor Andriano Marian vin cu al doilea „episod”.

Melodii populare din diverse perioade vor fi interpretate într-o manieră simfonică alături de Cătălin Josan, Tania Cerga, Mihail, Cantabile, Crescendo, Marinela Parlicov și violonistul Dan Iulian Druțac.

Repertoriul va include lucrări muzicale semnate de artiști/grupe precum Sting, Cătălin Josan, Eddie Coolie, Coldplay, Bon Jovi Justin Timberlake, ABBA, Woodkid, Stromae, Michael Jackson, Mihail, Beyonce, A great big world, Tania Cerga, Muse, John Williams, Marcus Detterbeck.

Mai multe detalii despre eveniment aici.

pop-simfonic-2

28 decembrie, „Arhaic | Rococo” – un concert în atmosfera sărbătorilor de iarnă

Seria concertelor de Crăciun se va încheia pe 28 decembrie, cu „Arhaic | Rococo” – un concert în care atmosfera sărbătorilor de iarnă va fi văzută din două perspective istorico-geografice – perenul arhaicelor colinde românești, trecute prin filtrul spiritual al compozitorilor Bela Bartok si Sigismund Toduță, și maiestosul curților imperiale vestice prin lucrări rococo ale fiilor lui Johann Sebastian Bach.

Concertul va fi susținut de Chișinău Youth String Orchestra – cohorta de coarde a mai marii orchestre. Arhaicul colindelor românești va fi redat în aranjamentul pentru orchestra de coarde al lui Dan Țurcan si Gabriel Bebeșelea, în premieră la Chișinău. În timp ce rococo-ul va fi redat de muzica de curte cu un rafinament aparte, scrisă de Wilhelm Friedemann Bach si Carl Philipp și care va fi magistral interpretată de celebrul flautist Matei Ioachimescu.

Repertoriu:
Bela Bartok – Romanian Christmas Carols (aranj. Dan Țurcan) – premieră
Sigismund Toduță – Passacaglia (aranj. Gabriel Bebeșelea) – premieră
Wilhelm Friedemann Bach – Simfonia în d minor Adagia & Fugue
Carl Philipp Emanuel Bach – Flute Concerto în D minor

Detalii concert aici.

arhaic-rococo-cover-clar

Biletele sunt disponibile la casa Sălii cu Orgă și pe iticket.md. Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a Chișinău Youth Orchestra.

Producător: Asociația Muzical-Corală
Partener General: Fundația Edelweiss
Sponsori: Ministerul Tineretului și Sportului, Shoping MallDova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Direcția generală, educație, tineret și sport Chișinău
Parteneri Media: Radio Moldova, Moldova 1, Diez.md

cyo pop simfonic

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente