(foto) Un nou tip de bere produs pe piața din Moldova: India Pale Ale „Litra Guy Hop”

ipa5
Foto: PC: madein.md

În cadrul unui eveniment închis, pe data de 11 decembrie, în incinta localului York Pub din Chișinău, consumatorilor autohtoni și oaspeților Capitalei le-a fost prezentată încă o bere de la Litra Brewing Company – un India Pale Ale numit „Guy Hop”.

Produs în colaborare cu York Pub, acest nou tip de bere a plăcut publicului prezent, oferind un gust inedit și o aromă irepetabilă, care a umplut ambianța întregului local, scrie MadeIn.md.

Despre India Pale Ale la general

 

PC: Madein.md

Această bere de origine engleză se remarcă printr-o concentrație mult mai ridicată de hamei, care îi conferă un gust mai amar, dar și mult mai complex față de alte beri. India Pale Ale a apărut în secolul 18, în perioada colonizării Indiei de către britanici, când berarii englezi au început să exporte bere în această colonie. Acest ale era mult mai bogat în hamei și mai puternic alcoolizat, ca să reziste călătoriei lungi din Anglia în Asia (hameiul acționând ca un conservant). Chiar dacă englezii l-au inventat, americanii au experimentat mai mult cu acest stil și astăzi cele mai bune beri IPA provin din SUA și sunt fabricate cu hamei american.

Despre procesul de producție și ingredientele utilizate

 

Procesul de producere a IPA Guy Hop PC: Litra Brewery

Sergiu ne-a povestit că la producerea acestui India Pale Ale au fost utilizate patru tipuri de malț aduse din Germania, unul din ele fiind de bază, iar altele trei auxiliare (fiecare din ele având grad diferit de caramelizare). S-a utilizat hamei de un singur tip importat din Statele Unite, în cantitate destul de mare pentru a aduce produsul mai aproape de gustul său tradițional.

Practic întreaga bere a fost produsă fără utilizarea vreunui produs autohton cu excepția apei, care, în procesul de producție a trecut printr-un sistem foarte intens de purificare adus din Germania, iar în rezultat s-a obținut apă distilată absolut pură, potrivită pentru fabricarea unei beri de calitate.

 

Branding-ul IPA

Litra Brewing Company și York Pub au lucrat la realizarea acestui produs aproximativ 35 de zile, iar în rezultat a ieșit o cantitate de 27 de butoaie a câte 30 de litri de India Pale Ale veritabil. Produsul va fi comercializat timp de aproximativ o lună în localul The York Pub din centrul Chișinăului.

 

IPA produs în Moldova
IPA produs în Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente