(vox) De ce aplaudă tinerii din Moldova când aterizează avionul

новый колjj
Foto: Photo Credit: colaj #diez.md

Conform unui studiu Skyscanner, aproximativ 40% dintre pasageri aplaudă la aterizare. Majoritatea aplaudă pilotul atunci când avionul atinge solul. Aceștia au afirmat că este un act de mulţumire pentru echipajul de cabină şi piloţi. Privind însă lucrurile în profunzime, putem constata că mulţi aplaudă pentru a scăpa de tensiunea acumulată în timpul zborului, iar alţii din superstiţie.

Unii pasageri pun aplauzele pe seama vremurilor când avioanele nu erau aşa sigure, iar oamenii se bucurau când ajungeau la destinaţie. În prezent, cu toate că avionul este considerat cel mai sigur mijloc de transport, foarte mulţi au frică de zbor şi nu le este uşor să călătorească pe calea aeriană, pentru mulţi acesta fiind chiar un chin. Pentru ei, momentul când avionul atinge solul este unul de linişte şi relaxare, iar aplauzele reprezintă o formă de externalizare a tensiunilor. Totuși, ne-am propus să aflăm care ar fi explicațiile tinerilor față de acest subiect.

Valerian, 22 de ani

 

Valerian

După cum se știe, avionul este cel mai sigur mijloc de transport. În opinia mea sunt mai multe motive de ce se aplaudă la aterizarea avionului. Unul dintre ele este un simplu act de mulțumire pe care îl fac pasagerii față de piloți. Alții se bucură doar din motivul că au ajuns la destinația dorită. Personal scred că aceste aplauze sunt deja de prost gust (majoritatea pasagerilor fiind indignați de acest fapt), fiindcă putem mulțumi personalului tehnic și prin simpla respectare a regulilor și a pasagerilor, iar ceea ce ține de siguranță trebuie să fim conștienți că tehnica modernă este la nivel, și nu ne aflăm cu 30-40 de ani în urmă când îți era frică să te urci în avion și aceste aplauze erau o chestiune obișnuită.

 

Daniela, 22 de ani

Daniela

Ți-aș spune că nu toți aplaudă atunci când avionul aterizează. Acest obicei e practicat cel mai des numai de moldoveni și ruși, căci am zburat cu americani, francezi, români și ucraineni, însă aceștia nu aplaudă în momentul aterizării. Motivul pentru care lumea aplaudă e ca și acela când o piesă de teatru a fost jucată impecabil. Prin aplauzelele lor, oamenii transmit un mesaj de mulțumire pilotului. Este un semn de recunoștință că i-a adus cu bine la destinație.

 

 

Alexadrina, 23 de ani

Alexandrina

Eu nu prea aplaud, dar cred că tinerii aplaudă pentru că sunt fericiți că au ajuns cu bine la locul destinației. Deși spațiul aerian este unul destul de sigur, totuși, există multe riscuri de prăbușire sau de atac terorist ori dereglarea motoarelor etc. Cred că este un mod de a-și exterioriza sentimentele pozitive.

 

 

 

 

Valentina, 22 de ani

Valentina

Eu știu că de obicei se aplaudă pentru că zborul a fost reușit și au ajuns cu toții vii și nevătămați la destinația dorită. Totodată, probabil mai aplaudă și pentru a arăta un oarecare respect pentru piloți și pentru echipajul de zbor.

 

 

 

 

Nina, 22 de ani

Nina

Aplaudă de bucurie că au aterizat vii. Sunt bucuroși că au ajuns pe pământ. După toate tragediile aviatice întâmplate în lume, e firesc ca pasagerii să fie bucurosi și să aplaude.

 

 

 

 


Victor, 20 de ani

Victor

Tinerii aplaudă deoarece călătoria a decurs cu succes. Au aterizat cu bine și au motive numai de bucurie și recunoștință.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente