Mitropolia Moldovei solicită Ministerului Finanțelor să nu mai fie controlată de inspectori fiscali

mitropolie3
Foto: PC: Mitropolia Moldovei

Mitropolia Moldovei se declară presată de controalele inspectorilor fiscali. În acest sens, solicită Ministerului Finanțelor să modifice articolul 52 din Codul Fiscal, astfel încât să se revină la vechea formulare a documentului și să fie expres menționată scutirea impozitării și prezentării dărilor de seamă pentru comunitățile religioase.

Solicitarea a fost formulată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, care s-a întrunit joi, 10 decembrie, la Mitropolie, și semnată de cei șapte membri ai Sinodului, în frunte cu Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, ÎPS Vladimir, transmite bani.md.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei, parohiile din țară sunt expuse unor presiuni din partea Inspectoratelor Fiscale de a prezenta dări de seamă cel puțin „la zero”.

„Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova cere FISC-ului ca biserica să nu mai fie supusă controalelor din partea inspectorilor fiscali”, a declarat pentru bani.md secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

În prezent, bisericile nu achită impozite pe venit din activitatea desfășurată. Totodată, acestea plătesc în bugetul statului impozite aferente achitării salariilor.

 

PC: Mitropolia Moldovei
PC: Mitropolia Moldovei
miropolie2
PC: Mitropolia Moldovei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente