Orașul Cahul va avea coșuri de gunoi fixate de stâlpi și cu mesaje personalizate

urne1
Foto: Photo Credit: primariacahul.md

La data de 5 decembrie, Primăria orașului Cahul a început instalarea coșurilor de gunoi de tip nou cu fixare pe stâlpi, pe teritoriul orașului. Acestea au fost achiziționate în cadrul proiectului „Îmbunătățirea rețelei de colectare a deșeurilor în orașul Cahul”, implementat în parteneriat cu PNUD Moldova și cu sprijinul financiar al Facilității Globale de Mediu. Activitatea va continua și în zilele următoare.

Proiectul a fost scris și aplicat de către Primăria orașului în luna august curent și are drept scop reabilitarea mediului, protejarea sănătății populației și creșterea calității vieții în comunitatea locală prin îmbunătățirea sistemului de salubrizare, colectare și gestionare a deșeurilor în orașul Cahul.

„Atitudinea omului față de mediul în care trăiește trebuie să fie similară cu grija gospodarului față de bunul său. Este necesară în primul rând voință, ca cetățeanul și noi toți să contribuim la îmbunătățirea imaginii orașului nostru. Trebuie să ne ajutăm singuri și să păstrăm curățenia, să fim conștienți de acțiunile noastre, dacă vrem să trăim într-un oraș civilizat. Probabil este primul oraș în țară cu astfel de coșuri pe principalele străzi ale localității. Am întrebat pe rețelele de socializare cetățenii ce mesaje ar fi bine să fie imprimate pe ele. Au fost mai multe mesaje, fapt pentru care le mulțumesc celor care au venit cu propuneri, dar în final am selectat un mesaj combinat: „Îmi iubesc orașul și-l mențin curat. Îndemnul meu este ca toți împreună să păstrăm ce facem și astfel mult mai mulți vor încerca să facă ceva pentru localitatea noastră”, a menționat Primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș.

urne2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente