(foto, video) Trăirile lui Nicolae Soroncean – tânărul din Moldova care a învins cancerul

nicolae22
Foto: Ultima chimioterapie a lui Nicolae

La doar 19 ani, chiar la aniversare Nicolae a fost diagnosticat cu Limfom Hodgkin (o formă de cancer a sistemului limfatic). Vestea teribilă nu l-a făcut să-și piardă speranța că își va putea trăi viața așa cum a visat.

A aflat diagnoza în perioada de absolvire a liceului. Și dacă toți colegii tânărului au mers după BAC să aplice la universitate, Nicolae a avut un alt scop – să lupte pentru viață și a reușit, scrie ea.md

 

Nicolae Sorocean PC: ea.md
Nicolae Sorocean PC: ea.md

„Imediat cum am aflat că am cancer eram foarte calm, m-am luat în mâini și nu am avut depresie deloc. Am luptat singur cu mine. Alături o aveam pe bunica și sotul ei. Am început tratamentul în clinica oncologică din Bologna.

Abia după jumătate de tratament a reușit să o am și pe mama lângă mine. Am avut 6 luni de tratament ABVD . Am făcut 6 cicluri a câte 2 chimioterapii. În total 12 chimioterapii.
Când am aflat diagnoza am luat-o ca pe o sarcina care trebuie să o îndeplinesc, am sărbătorit ziua mea de naștere de 19 ani, apoi a urmat BAC-ul.” spune Nicolae.

„Am susținut toate BAC-urile având în minte că sunt bolnav cu cancer, dar asta nu m-a oprit și am reușit sa obțin chiar și o notă de 10-la limba franceză. ” adaugă Nicolae.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente