Prins beat la volan. Un tânăr a încercat să mituiască un polițist cu o mie de lei

Foto: Photo Credit: IGP

Un tânăr de 21 de ani, din satul Elizaveta, mun. Bălți, a fost reținut după ce a încercat să mituiască un polițist. Ofițerul de patrulare a refuzat banii și a anunțat imediat organele competente.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție, în timpul măsurilor de asigurare a ordinii publice și a securității circulației rutiere, la data de 27 noiembrie curent, pe strada Kiev din municipiul Bălți, aproape de miezul nopții, un echipaj de patrulare a observat o mașină de model „Volkswagen Passat” condusă neadecvat. Imediat, polițiștii au reacționat, stopând automobilul. În timpul prezentării actelor, șoferul nu se putea exprima clar, avea un comportament suspect și nu reacționa la întrebările ofițerilor INP. Fiind suspectat că ar fi condus unitatea de transport în stare de ebrietate, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv. Pe numele șoferului a fost pornit un proces contravențional. Pentru a scăpa de necaz, conducătorul auto i-a oferit inspectorului de patrulare 1.000 de lei. Agentul a refuzat, dar tânărul a insistat.

Angajatul INP a denunțat imediat cazul de mită, solicitând prezența organelor competente, care l-au prins în flagrant pe șoferul suspect.

Astfel, pe lângă sancțiunea pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate, conducătorul auto riscă să fie pedepsit pentru corupere activă cu până la șase ani de închisoare cu amendă de la 40 000 la 80 000 de lei.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă cetățenii să respecte Legea și să-și asume responsabilitatea pentru toate încălcările comise, fără a încerca să implice polițiștii în acte ilegale, iar cei care dețin informații despre un act de corupție, să anunțe la numărul scurt 1520.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente