Platforma DA anunță astăzi proteste în toată țara

21166583396_202258188a_z
Foto: Platforma DA

Un nou protest organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” se va desfăşura astăzi în centrul Chişinăului, dar şi în alte centre raionale din ţară, precum Soroca, Bălţi şi Ungheni. Reprezentanţii Platformei afirmă că această manifestaţie va apropia protestatarii de obiectivul lor major şi anume scoaterea ţării din captivitate.

Potrivit organizatorilor, manifestaţiile din Chişinău, Bălţi, Hânceşti, Cahul şi Ungheni vor începe la ora 13.00. La Soroca, oamenii sunt chemaţi să înceapă protestul la ora 10.00, la Orhei – la ora 11.00, iar la Căuşeni – cu o oră mai târziu, scrie Adevărul.

Fondatorii Platformei DA au anunţat că aceasta se va transforma într-un partid politic şi că va miza pe susţinerea moldovenilor din diaspora. Principalele revendicări ale mişcării sunt demisia mai multor şefi de instituţii publice, printre care CNA şi Procuratura Generală, a şefului statului, organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar şi modificarea articolului din Constituţie care să prevadă modul de alegere a preşedintelui prin vot direct.

Amintim că Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a organizat până acum mai multe proteste de amploare, iar începând cu 6 septembrie manifestaţia împotriva guvernării continuă non-stop în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acolo unde oamenii au creat un orăşel de corturi. Zilele trecute în orășel a avut loc o „curățenie generală”, pentru că multe din corturi erau menținute goale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente