Partidul Socialiștilor și-a ales noua conducere. Cine este președintele fracțiunii

pana-la-sfarsitul-anului–psrm-vor-elabora-un-plan-de-federalizare-a-tarii-1375687066
Foto: PC: unimedia.info

Astăzi a avut loc cel de-al XIII-lea congres al Partidului Socialiștilor din Moldova. În urma acestuia, s-a ales președintele fracțiunii dar și membrii Consiliului Republican.

Evenimentul a avut loc în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”, unde s-au adunat câteva mii de oameni.

Igor Dodon a fost reconfirmat în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor. Acesta a spus că este onorat și că în continuare funcția îi va solicita o mare responsabilitate, menționând că cetățenii doresc reforme radicale și că timpul guvernării euro-unioniste a trecut. „Au avut o șansă, dar au pierdut-o”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, au fost aleși membrii Consiliului Republican, format din 80 persoane: deputați, consilieri, reprezentanți din teritoriu, dar și din Garda Tânără.

Igor Dodon este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009. A îndeplinit funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 și ministru al economiei și comerțului din 2006 până în 2009. Din 2011 este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova după ce a părăsit fracțiunea PCRM din care făcea parte.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente