La Paris are loc o manifestație cu mii de perechi de pantofi

11990630_10153471505573071_7937358020517380359_n
Foto: PC: Facebook/J'aime Paris

În întreaga lume au loc manifestații dedicate protejării mediului înconjurător. Din motive de securitate, marșul programat în capitala Franței a fost anulat. Oamenii au găsit însă o soluție ingenioasă pentru ca acesta să aibă totuși loc.

Francezii n-au avut voie să manifesteze la Paris, dar Piața Republicii, locul unde ar fi trebuit să se adune manifestanții, nu a fost goală, ci a fost împânzită cu mii de perechi de pantofi, scrie digi24.ro.

Pantofi eleganți, pantofi sport, cizme sau ghete și-au găsit loc pe asfalt ținând loc pentru toți cei care și-ar fi dorit să atragă atenția asupra efectelor periculoase ale poluării și necesității unui efort comun pentru protejarea mediului înconjurător.

Unele dintre perechile de încălțăminte lăsate în Piața Republicii au fost însoțite de diverse mesaje.

Franța, aflată sub stare de urgență de la atentatele din 13 noiembrie, a anulat autorizațiile pentru manifestații din motive de securitate. 14 persoane suspectate că intenționau să instige la acte de violență au fost plasate în arest la domiciliu. În schimb, activiștii ecologiști s-au mobilizat puternic în toată lumea. Peste 2 300 de marșuri au fost organizate.

 

Aujourd’hui, place de la République, quand l’état d’urgence empêche de manifester à l’occasion de la conférence…

Posted by J’aime Paris ! on 29 Noiembrie 2015

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente