(infografic) Cele mai sigure țări în care putem călători la sfârșitul anului 2015

noleggio-auto-2015-01-06b
Foto: Islanda PC: autoescape.it

În urma ultimelor cercetări efectuate de către reprezentanții Indicelui Global al Terorismului, s-a realizat topul celor mai sigure țări în care putem călători în ultima lună a lui 2015.

Potrivit Adevărul, pentru realizarea clasamentului s-au folosit date preluate din Indicele Global al Păcii, care ține cont de indicatori precum securitatea individuală, dar și de gradul de militarizare și de implicare a unei țări în conflicte interne și internaționale. Astfel, pe primul loc în topul celor mai sigure destinații figurează și anul acesta Islanda, așa cum s-a întâmplat încă din 2007, iar Belgia, care a ocupat poziții fruntașe în anii trecuți, figurează de această dată pe locul 14, cauza fiind starea de alertă teroristă sub care se găsește țara. Totodată, nici Germania nu se mai poziționează printre primele 15 țări, ci a căzut pe locul 16. Republica Moldova se află pe locul 70 din 162, România pe locul 26, iar Ucraina ocupă locul 150.

PC: statista.com

În anul 2014, în fruntea clasamentului se poziționa Danemarca, anul acesta coborând pe locul 3. Aceasta are un nivel ridicat de securitate socială, care este parțial finanțată prin impozite. Străinii care vin în Danemarca sunt asigurați ai sistemul de securitate socială de îndată ce încep să lucreze. De pe locul 6 în 2014, Islanda trece în 2015 pe poziția de frunte. Aceasta este una dintre puținele țări care nu au o armată permanentă (din 1869), chiar dacă este o țară membră activă a NATO. Potrivit Indicelui Global al Păcii, Islanda este cea mai pașnică țară din lume datorită lipsei forțelor armate, o rată scăzută a criminalității, precum și a nivelului ridicat de stabilitate socio-politic.

În următoarele 10 poziții ale clasamentului se poziționează țări precum Portugalia, Irlanda, Suedia, dar și Belgia, țară care în 2014 ocupa locul 7.

 

PC: statista.com

La polul opus, cele mai războinice zece țări din lume sunt Siria, Irak, Afganistan, Sudanul de Sud, Republica Centrafricană, Somalia, Sudan, Republica Democrată Congo, Pakistan și Coreea de Nord. Dacă ne referim la călătorii, cele mai periculoase destinații ale acestui sfârșit de an sunt Afganistan, Burundi, Republica Centrafricană, Ciad, Republica Democratică Congo, Guinea, Irak, Libia, Mauritania, Niger, Palestina, Sierra Leone, Somalia, Somaliland, Sudanul de Sud, Siria, Tunisia și Yemen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente