Percheziții la SA „Moldovagaz” și la domiciliile factorilor de decizie

IMG_8373
Foto: Photo Credit: curentul.md

Oamenii legii efectuează în această dimineaţă, 26 noiembrie, percheziţii la sediile SA „MoldovaGaz”, „ChişinăuGaz” SRL şi, respectiv, la domiciliile factorilor de decizie ale întreprinderilor, inclusiv la preşedintele „Moldovagaz”, Alexandru Gusev.

Contactat de IPN, procurorul Vitalie Busuioc a declarat că percheziţiile sunt efectuate concomitent la mai multe adrese în baza a două cauze penale, fără a preciza despre ce este vorba. Potrivit procurorului, mai multe informaţii urmează a fi oferite în după-amiaza zilei.

Acum o lună, Procuratura Generală a anunţat despre ridicarea mai multor acte ce se referă la activitatea economico-financiară a întreprinderilor SA „MoldovaGaz”, SA„Moldtelecom” şi SA „Metalferos”. Ridicările făceau parte din şirul de acţiuni procesuale în cadrul investigaţiilor ce ţin de activitatea unor întreprinderi cu capital de stat şi dominaţie pe piaţă, ca urmare a acuzaţiilor aduse la şedinţa plenară a Parlamentului din 15 octombrie. Potrivit procurorilor, actele şi acţiunile administraţiei companiilor respective urmau a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii intereselor publice şi ale consumatorilor de servicii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente