Vino la Festivalul național de Teatru social pentru a vedea evoluția celor 14 echipe participante

y-peer
Foto: PC: Facebook/Y-PEER Moldova

Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal Y-PEER Moldova organizează pe 28 noiembrie 2015 ediția a VI-a a Festivalului Național de Teatru Social.

Scopul Festivalului este de a informa și a sensibiliza populația Republicii Moldova referitor la problemele legate de sănătatea și drepturile sexuale și reproductive în rândul tinerilor.

Anul acesta la Festival participă 14 echipe de tineri din diferite localități ale țării. Fiecare echipă va prezenta o piesă de teatru social, care va transmite un mesaj despre o problemă socială, pe care tinerii o percep ca actuală, și anume: sănătatea sexuală și reproductivă, inclusiv prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală şi HIV, sarcina nedorită, comportamente de risc, respectarea dreptului la informație privind sănătatea sexuală și reproductivă și la servicii de calitate, prevenirea discriminării, combaterea stereotipurilor, discriminării și prejudecăților interetnice.

Prin artă și improvizație tinerii actori vor îndemna publicul să participe la identificarea soluțiilor pentru problemele abordate.

Festivalul va avea loc la Teatrul Ginta Latină începând cu ora 11.00.

 

Festivalul național de Teatru social

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente