(video) Brio Sonores cântă pentru a susține campania națională „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”

brio
Foto: PC: captură video

Pentru a da start campaniei naţionale „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen” astăzi, 25 noiembrie, la Shopping Malldova se organizează un program muzical susținut de formația Brio Sonores.

Campania naţională „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, care este lansată la 25 noiembrie şi se încheie la 10 decembrie, de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, include mai multe acţiuni de sensibilizare, flash mob-uri, spoturi promoţionale cu scopul de a lupta împotriva violenţei faţă de femei.

Potrivi statisticilor, fiecare a patra femeie din Republica Moldova a suferit de o formă a violenței pe parcursul vieții, iar violenţa în familie este încă un fenomen în creştere în ţară.

Debutul campaniei va fi precedat la eveniment de cuvinte de salut adresate publicului de către Ambasadoarea Suediei, Vice-ambasadoarea Statelor Unite ale Americii şi UN Women. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 18.00.

Coaliția națională „Viața fără violență în familie” este o platformă socială, care cuprinde 18 organizații non-guvernamentale și instituții publice din Republica Moldova, prestatori de servicii de asistență și protecție pentru victimele violenței în familie. Secretariatul Coaliţiei este deţinut în prezent de Centrul de Drept al Femeilor.

Mai jos puteți urmări un mesaj de susținere a campaniei din partea băieților de la Brio Sonores.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente