Schimb de experiență și multă distracție la #itMIXERnight

1
Foto: itMIXERnight - un eveniment inedit pentru Republica Moldova

Dezbateri pe diferite tematici din domeniul IT, schimb de experienţă, socializare şi multă distracţie. De asta au avut parte cei peste 40 de profesioniști IT, care au participat la un eveniment mai puțin obișnuit pentru Republica Moldova – #itMIXERnight – organizat pe 20 noiembrie la Bastion. Invitaţii la acest eveniment au primit doar cei care au reuşit să descifreze codul devenit viral pe reţelele de socializare, în ultimele săptămâni.

collage

Organizatorii #itMIXERnight au menţionat că anume datorită unei abordări mai deosebite evenimentul a fost intrigant și atractiv pentru comunitatea IT. „#itMIXERnight este un eveniment inedit pentru Republica Moldova, la baza căruia a stat experienţa pe care am acumulat-o la Londra. Acolo, sistematic organizam cu colegii evenimente sociale, la care participau profesionişti IT. Ne-am dorit să creăm ceva similar pentru seniorii din comunitatea IT de la Chişinău, ceva nou şi neobişnuit”, a subliniat Kumail Jetha, Directorul General Endava Chișinău.

Potrivit lui Kumail Jetha, un eveniment de networking de acest tip contribuie la dezvoltarea sectorului IT şi pune bazele unei platforme de dezbateri tehnice. „Pentru a invita doar cei mai talentați dintre profesioniștii IT cu experiență, am lansat o provocare publică pentru comunitatea IT. Am utilizat un mesaj codat, care putea fi decriptat doar dacă răspundeai corect la un test dificil pe pagina web a evenimentului. Doar cei care trecut testul au obţinut o invitaţie la eveniment”, a mai adăugat Directorul General Endava Chișinău.

collage 2

Seara #itMIXERnight a început cu câteva runde de dezbateri pe subiecte de interes pentru comunitatea IT. Participanţii, împărţiţi în cinci echipe, au avut de răspuns la mai multe întrebări din diferite domenii, cum ar fi IT development, programare funcţională (limbajul Scala), aspecte de design şi arhitectură a sistemelor informaţionale, dar şi schimb de bune practici IT. Fiecare echipă a fost condusă de câte un ambasador – experți din comunitatea locală de IT, care au facilitat dezbaterile şi şi-au împărtăşit experienţa cu membrii echipei.

collage3

collage 4

Participanţii la #itMIXERnight au socializat între ei şi au avut parte de o doză bună de distracție, asigurată prin competiții de XBoxKinect şi Mortal Kombat, Oculus Rift, Ping Pong și Foosball.

collage5

La final, drept recompensă pentru curiozitate și perseverență, persoanele care au participat la eveniment au primit din partea organizatorilor premii geeky pe măsură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente