Marian Lupu s-a întâlnit cu Igor Dodon. Socialiștii cer alegeri în martie

39937
Foto: Photo Credit: IPN

Preşedintele Partidului Democrat, Mariana Lupu, s-a întâlnit cu liderul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, la sediul PSRM. Cele două formaţiuni au opinii diametral opuse pe care insistă – PDM doreşte crearea unui nou Guvern, PSRM în continuare cere alegeri parlamentare anticipate, transmite IPN.

Marian Lupu a spus că părţile rămân pe poziţiile lor, care sunt diametral opuse. „Domnul Dodon a spus că socialiştii vor alegeri anticipate, eu am exprimat poziţia PDM că e un ultim test pentru clasa politică de a da dovadă de maturitate, că trebuie să formăm o majoritate parlamentară şi să învestim un Guvern care să facă treabă. Dacă toate partidele parlamentare nu vor da dovadă de maturitate, va trebui să mergem la judecata cetăţenilor şi să organizăm alegeri anticipate”, a spus liderul PDM.

Democraţii mai aşteaptă un răspuns de la Partidul Comuniştilor. „Cei de la Partidul Liberal Democrat au spus că au refuzat şi sunt în aşteptare, dar cântecul lor îl ştiţi, e un cântec vechi… Noi suntem foarte flexibili, suntem dispuşi să lucrăm pentru formarea alianţei şi apoi a unui Guvern, colegii de la PLDM optează pentru un premier neafiliat politic şi pe miniştri neafiliaţi şi noi am spus că suntem gata”, a menţionat Marian Lupu, spunând că din punct de vedere juridic politicienii au la dispoziţie nu mai mult de două luni, dar din punctul de vedere al intereselor cetăţenilor, instalarea Guvernului trebuie să aibă loc cât mai curând posibil.

Igor Dodon, la rândul său, a menţionat că poziţia socialiştilor rămâne neschimbată. „Trebuie să dăm curs opiniei majorităţii cetăţenilor care vor organizarea alegerilor anticipate. Noi suntem gata să discutăm cu toate fracţiunile parlamentare, chiar dacă nu suntem de acord cu politicile promovate de acestea, dar îi respectăm pe alegătorii lor. Suntem gata să discutăm pe propunerile noastre. Vrem un vot comun pentru modificarea Constituţiei, ca populaţia să aleagă direct preşedintele, vrem declanşarea alegerilor anticipate prin nealegerea Guvernului, astfel încât alegeri să fie în martie şi vrem acordarea de compensaţii populaţiei în situaţia în care s-au majorat tarifele la energie şi gaze”, a comunicat Igor Dodon.

De asemenea, liderul socialiştilor a spus că se mai cere demisia tuturor conducătorilor instituţiilor implicate în furtul miliardului şi eliberarea statului captiv, condamnarea printr-un act comun a guvernelor demise pentru acte de corupţie și condamnarea acţiunilor unioniste. Socialiştii au înregistrat şi un proiect de lege privind lichidarea instituţiilor politice sau apolitice care promovează lichidarea statului Republica Moldova şi adoptarea unui act care să consolideze neutralitatea permanentă a ţării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente