Incidentul din Afganistan: În elicopter erau trei piloți moldoveni și 18 pasageri afgani

5
Foto: Photo Credit: valanicc.com

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a prezidat în această dimineaţă o şedinţă de urgență la Guvern, în legătură cu incidentul produs pe 24 noiembrie 2015 în Afganistan, în care a fost implicat un elicopter ce aparține unei companii din Republica Moldova.

La ședință au fost prezenţi: vicepremierul în exercițiu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, miniștrii în exercițiu al Afacerilor Interne, Oleg Balan și al Apărării, Anatol Șalaru, directorul SIS, Mihai Balan și reprezentanţii Autorității Aeronautice Civile.

Participanţii la şedinţă au examinat situaţia reieşind din informaţiile preliminare, cunoscute pentru moment şi au convenit asupra acţiunilor ce urmează să fie întreprinse de autorităţile Republicii Moldova în situaţia creată.

Vezi aici „Ce se cunoaște despre compania căreia îi aparține elicopterul capturat în Afganistan”

„Elicopterul MI17-1V este unul privat, care activează în Afganistan, conform contractelor cu alte companii private pentru transportarea ajutorului umanitar. Nu este vorba de un elicopter al ONU. La bord se aflau 21 de persoane, dintre care trei membri ai echipajului moldovenesc şi 18 pasageri afgani”, a comunicat Premierul interimar pentru presă.

Potrivit lui Gheorghe Brega, ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a făcut un șir de solicitări, pe cale diplomatică, pentru a primi informații oficiale cu privire la situația în care se află cei trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în Afganistan.

Premierul interimar a mai menţionat că Republica Moldova a solicitat susţinerea statelor care pot acorda ajutor în eliberarea ostaticilor capturaţi în Afganistan, între care SUA şi România şi a anunţat că viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, va gestiona activitatea celulei de criză, care a fost creată pe acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente