Telefoanele și tabletele tulbură viața sexuală – rezultatele unui sondaj de opinie din Olanda

usmedicinecare
Foto: PC:usmedicinecare

Sondajele realizate de către sexologii olandezi au arătat că, odată cu apariția dispozitivelor tehnologice ultramoderne, s-a înrăutățit semnificativ viața intimă a oamenilor.

Impactul negativ al dispozitivelor tehnologice a fost observat de către o treime din 3.000 de olandezi care au participat la sondajul efectuat de către Maurice de Hond. De asemenea, la concluzia că dispozitivele tehnologice influențează negativ viața intimă au ajuns jumătate din respondenți cu vârstele cuprinse între 24 și 35 de ani, informează portalul de știri olandez NL Times.

 

PC:stuff.co.nz

Conform sondajului, 60% dintre persoanele interogate pe parcursul zilei iau telefoanele cu ei în pat. De asemenea, jumătate dintre ei fac aceasta și noaptea.

Sexologul Bianca van Voorst a declarat că acest fenomen nu este nou pentru omenire. Înaintea apariției smartphone-urilor și tabletelor, ea a observat o situație similară cu vizionarea televizorului. „Clienții cu astfel gen de plângeri înțeleg ideea că dispozitivul controlează viața lor, însă adulții ar trebui în mod evident să își controleze gadget-urile lor și nu invers”, a spus expertul. Ea încurajează cuplurile să-și asigure serile romantice fără dispozitivele tehnologice.

Adrian Alîmov

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente