(foto) Tinerii moldoveni din Italia au organizat la Roma „un show la garaj”

3
Foto: Asociația tinerilor moldoveni din Italia "Open Mind Made in Moldova"

O serată frumoasă cu genericul „O3M Şou la garaj” a fost organizată la Roma de Asociaţia tinerilor moldoveni din Italia, „Open Mind Made in Moldova”. Este primul eveniment al asociației în amintirea locului, anume garajul, unde şi-au avut începutul multe start-up’uri informatice de la Sillicon Valley şi unde s-au format grupuri muzicale care au devenit faimoase.

Potrivit Nadiei Plămădeală, vicepreşedintele Asociaţiei O3M, împrumutul acestui fenomen din cultura americană tinde să accentueze caracterul global şi deschis al asociaţiei și al tuturor membrilor săi. Potrivit sursei citate, serata a fost deschisă de prim secretarul Ambasadei Republicii Moldova la Roma, Nicoleta Croitoru-Bantea, care a urat succese şi realizări frumoase asociaţiei. A urmat discursul președintei asociaţiei O3M, Aurica Danalachi, care a emoţionat publicul vorbind despre Moldova, amintind de misiunea principală a asociaţiei: cea de a contribui la dezvoltarea tinerilor moldoveni din Italia, atât pe plan personal, cât şi profesional.

Aurica Danalachi a menţionat că promovarea imaginii pozitive a Republicii Moldova în Italia, prin diferite evenimente, este un alt obiectiv pe care membrii O3M tind să-l realizeze prin intermediul activităţilor asociaţiei.

Nadia Plămădeală a menţionat că în timpul seratei a avut loc un moment deosebit: preşedintele asociaţiei istorice din diaspora „Assomoldave”, Tatiana Nogailâc, a dăruit asociaţiei O3M drapelul pe care îl poartă în geantă de mai mult de zece ani la diferite evenimente și care are o valenţă simbolică apreciată de întreaga echipă O3M și tinerii din diasporă.

În cadrul O3M Sou la garaj a evoluat Adriana de la Roma, care a adus atmosfera moldovenească în oraşul etern, transportând imaginar spectatorii la două mii de kilometri în ţara natală prin vocea sa splendidă şi interpretarea sugestivă. A doua interpretă, Maria Zavalisca, a debutat ca solistă, arătând talentul său şi munca dedicată muzicii pe parcursul anilor de studii.

A finalizat concertul formaţia moldo-italiană „Geeskoff”, o prezenţă tânără pe scena rock italiană, dar care are în arsenalul ei destule realizări frumoase, printre care deschiderea concertului formaţiei „Gândul Mâţei” de la Roma. Solitul grupului Geescoff este Efim Olan, membru fondator al asociaţiei O3M.

1

2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente