(foto) Iată ce se întâmplă atunci când cade ploaia în cel mai secetos deșert de pe Pământ

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-6
Foto: Photo Credit: Bored Panda

Atunci când te gândeşti la deşertul Atacama, îţi imaginezi un cadru sterp şi lipsit de viaţă, însă în acest an, în timpul sezonului ploios, o transformare uimitoare a făcut ca întreaga zonă să înflorească sub culoarea roz. Este cea mai frumoasă imagine din ultimii 18 ani surprinsă în deşertul Atacama.

O dată la cinci-șapte ani, deşertul Atacama din Chile este „împodobit” cu un covor de o culoare roz uimitoare, ceea ce face ca întreg peisajul arid să se transforme.

După ploi, deşertul s-a acoperit cu un covor de flori multicolore, aici cresc peste 200 de specii de plante şi mirosul lor este unul puternic parfumat, spun martorii, care asistă la cea mai grandioasă explozie a naturii. Mai mult, ca prin minune, au apărut şi păsări, insecte, şopârle şi rozătoare.

Daniel Diaz, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Turism din Chile, a declarat: „Înflorirea a avut loc de două ori în acest an, ceea ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria cunoscută a ţării noastre, suntem complet surprinşi”.

Peisajul pictat în roz este de aşteptat să dureze doar câteva zile, până în luna noiembrie. Aproximativ 20.000 de turişti sunt aşteptaţi să viziteze zona. După aceea, deşertul se va instala din nou pentru ani întregi.

Deşertul Atacama nu este singurul din lume în care se petrec astfel de fenomene: şi unele deşerturi din statul american Utah au experimentat situaţii similare.

Atacama este un deșert de coastă, din America de Sud, format datorită curenților marini reci ce saturează aerul, eliminând astfel precipitațiile. Deșertul Atacama este cel mai arid deșert din lume, precipitațiile fiind de 1,8 l/m.p. la 10 ani. El se află situat pe coasta de nord-vest sudamericană, în nordul statului Chile, limitat la vest de coasta Pacificului, la Sud de Peru și la est de Bolivia și Argentina.

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-14

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-11

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-5

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-4

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-3

atacama-flowers-bloom-worlds-driest-desert-2

EL DESIERTO CHILENO MUESTRA EL MAYO FLORECIMIENTO DE LOS ÚLTIMOS 18 AÑOS

EL DESIERTO CHILENO MUESTRA EL MAYO FLORECIMIENTO DE LOS ÚLTIMOS 18 AÑOS

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente