(video) Scurtmetrajul din Moldova, Raisa, participă la Festivalurile de Film din Cottbus și Tallinn

raisacollage
Foto: Raisa

RAISA, primul scurtmetraj de ficțiune regizat de Pavel Cuzuioc (Doina Groparilor), a fost selectat în cadrul secțiunii competiționale de scurtmetraje a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus (3-8 noiembrie 2015) și în competiția internațională a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Sleepwalkers (17 – 21 noiembrie 2015), în cadrul Tallinn Black Nights Film Festival.

Din distribuție fac parte Cristina Flutur (După Dealuri) și Maria Sagaidac. Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine.

Proiecția filmului va avea loc la Cottbus în data de 6 noiembrie, ora 19.00, la Weltspiegel Cottbus.

Scurtmetrajul de ficțiune RAISA este o producție independentă (Moldova-Austria-România), realizată cu multă pasiune de către regizor și întreaga echipă a filmului. La baza scenariului stă proza scurtă, inspirată din fapte reale, scrisă de Aurelia Zavtoni. Filmările pentru RAISA au durat cinci zile și s-au desfășurat în ianuarie 2015, în locații din Chișinău si suburbii. Post-producția filmului a fost realizată la Viena, Austria.

Sinopsis:

Moldova. Într-o zi de iarnă, Raisa călătorește spre Chișinău, în speranța de a găsi ceva ce i-ar putea schimba viața.

Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus (3-8 noiembrie 2015), care se află la a 25-a ediţie, este dedicat celor mai recente producţii cinematografice provenite din Europa Centrală şi de Est. A fost iniţiat în 1991, cu intenţia de a face simţită prezenţa filmelor din Europa de est pe piaţa germană şi de a urmări cum reflectă regizorii din fostele ţări socialiste schimbările sociale şi politice din statele lor de provenienţă.

Tallinn Black Nights Film Festival este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice la nivel mondial, alături de festivaluri de categoria A precum Cannes, Berlin, Veneția, Locarno, Karlovy Vary.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente