(foto) Cum a fost văzută reținerea lui Vlad Filat în presa internațională

popescu33
Foto: Filat în presa din România PC: Alexandru Popescu

Moldova a devenit din nou populară în presa internațională. De data asta, jurnaliștii au scris despre reținerea și ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat.

REUTERS

 

REUTERS

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost arestat, joi, după ce a fost implicat în furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar, fapt ce a determinat mii de persoane să instaleze corturi în Capitală, în semn de protest.

NEW YORK TIMES 

 

NY Times

Publicația citează agenția de știri Reuters. În plus, îl menționează pe Renato Usatîi și promisiunea acestuia de a da un Mercedes celui care îl va prinde pe Vlad Filat.

ASSOCIATED PRESS

 

AP

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară. „Procurorul general al Republicii Moldova a solicitat ridicarea imunității unui lider al coaliției de guvernare pro-europeană, astfel încât acesta să poată fi cercetat pentru implicarea în frauda bancară de până la 1,5 miliarde de dolari”, scrie AP, adăugând că procurorul general, Corneliu Gurin, a afirmat că Vlad Filat a acceptat mită de 260 milioane de dolari de la o persoană de afaceri și i-a oferit indirect controlul asupra unei bănci. AP menționează că Filat neagă orice implicare.

DAILY MAIL 

 

Daily Mail

Daily Mail menționează că Vlad Filat a fost reținut și spune că CNA-ul a făcut-o chiar în Parlamentul Republicii Moldova. Chiar dacă aceste lucruri s-au întâmplat, Vlad Filat neagă acuzațiile.

EU OBSERVER 

 

EU Observer

EU OBSERVER spune că CNA-ul l-a arestat pe Vlad Filat și îl întreabă „Unde-i miliardul?”.

US NEWS 

 

US News

US News citează AP-ul și pune mai mult accent pe ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat.

MEDIAFAX

 

MEDIAFAX

Procurorii Centrului Naţional Anticorupţie din Republica Moldova au descins, joi seară, la sediul central al Partidului Liberal-Democrat (PLDM) şi la domiciliul fostului premier Vlad Filat, reţinut într-o anchetă privind fraude, informează Unimedia.

Procurorii Centrului Naţional Anticorupţie s-au prezentat joi seară la sediul PLDM din Chişinău, unde efectuează percheziţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente