(video) Un tânăr din Moldova – co-regizor la o campanie socială internațională împotriva intoleranței

radumarian
Foto: Radu Marian

Luni, 12 octombrie, a fost lansată o campanie socială internațională inedită împotriva ignoranței și intoleranței. În prim-planul acestei inițiative stă acest spot social care ilustrează într-un mod haios și provocator absurditatea intoleranței și stigmatizării.

Spotul a fost co-regizat de Radu Marian, unul din membrii mișcării Tinerilor Tehnocrați și specialist comunicare la Expert-Grup. Spotul și campania au fost concepute timp de cinci zile în cadrul unui workshop care a avut loc la Odesa, Ucraina, alături de alți tineri din Ucraina și Moldova, și instruiți de experți germani în PR, consultanță politică și jurnalism.

 

Secvență din spot

”Prin acest spot am vrut să abordăm problema ignoranței și intoleranței umane într-un mod haios, pentru că anume umorul  este una din cele mai eficiente metode de luptă împotriva fenomenelor toxice sociale. Cred cu tărie că  problema intoleranței este una fundamentală pentru întreaga lume, pentru că arată lipsa de empatie și gândire critică a oamenilor față de ceilalți semeni ai lor. Din păcate, această problemă a amenințat, amenință și va amenința în continuare stabilitatea socială în toată lumea. Sper că acest spot va semnifica un bun început în misiunea noastră de a contribui la o lume mai bună”, a spus pentru #diez, Radu Marian.

Din echipa de campanie mai fac parte și tinerii moldoveni Sergiu Pascari – jurnalist la ziarul bălțean ESP, și Roma Russu – membru al organizației Tineretului Ucrainean din Moldova.

Proiectul este organizat de European Leadership and Debate Academy (ELDA) în cooperare cu organizație ucraineană Instytut Respublika. Proiectul a fost finanțat de Ministerul German al Afacerilor Externe.

Mai multe detalii despre campanie pe pagina de Facebook IN_Tolerance.

Spotul de două minute de mai jos relatează povestea unui grup de suport pentru nemernici notorii, care încearcă să-și mențină comportamentul antisocial. Membrii grupului se auto-intitulează „Fallen As*holes Group Support F.A.G.S.” (Grupul de Suport al Nemernicilor Eșuați) și se încurajează reciproc ca să lupte împotrivă „dependenței de toleranță”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente