Trei tineri din Soroca au fost reținuți pentru furturi din locuințe estimate la 140 de mii de lei

vory
Foto: PC: baikal-media-star.ru

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, locuitori ai orașului Soroca, suspectați de furturi din locuințe, au fost reținuți de angajaţii Inspectoratului de Poliție Soroca, care îi urmăresc de mai bine de jumătate de an.

Hoții furau articole din aur și bani, suma prejudiciului estimându-se la peste 140 de mii de lei. Doi dintre ei au fost anterior judecați pentru infracțiuni analogice. Reținerea suspecților a vut loc în cadrul unui plan special de investigații, la 8 octombrie curent.

Potrivit datelor acumulate în procesul de investigații, polițiștii au stabilit că suspecții acționau atât ziua, cât și noaptea, prin forțarea geamurilor din termopan, când stăpânii locuințelor erau absenți.

Mai mult decât atât, indivizii acționau după o schemă stabilită. La spargeri participau numai doi dintre suspecți, al treilea fiind liderul grupării, care avea sarcina de a urmări stăpânii și a-și anunța „colegii” când să acționeze.

În urma perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat articole din aur, bani, dobândiți de pe urma infracțiunilor. La fel, au fost ridicate și substanțe narcotice, instrumente destinate pentru a fi folosite sau care au servit ca mijloace la săvârşirea infracţiunilor, precum şi alte obiecte sau documente care au importanţă pentru cauza penală (obiecte probatorii).

Indivizii au comis ultimul furt la 5 octombrie curent, de unde au sustras mai multe bunuri de valoare (notebook, ceasuri, articole din aur). S-a constatat că gruparea ar fi săvârșit cel puțin patru furturi și urma să jefuiască alte patru locuințe.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și vor fi cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente