(video) Maia Sandu, gata să candideze la președinția Republicii Moldova

Maia Sandu politica
Foto: Maia Sandu în cadrul în cadrul emisiunii Interpol moderată de către Natalia Morari

Maia Sandu, fostul ministru al Educației, este gata să candideze la Președenția statului, dacă va fi votată legea și acesta va fi ales prin vot direct, de către popor. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii INTERPOL de la TV7.

„Există o anumită presiune și anumite așteptări vizavi de persoana mea și eu vreau să revin să reiterez că nu o persoana va salva această țară, că trebuie să avem o masă critică de oameni. Ceea ce m-am gândit eu că aș putea să fac și este mai fezabil dacă s-ar ajunge în situația în care s-ar vota președintele cu vot direct de către popor, atunci la modul serios m-aș gândi să candidez”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu declară că ar putea să-și finanțeze o eventuală campanie pentru președinție în detrimentul creării unei partid politic care pentru menținere ar avea nevoie de foarte mulți bani. „Alegerile prezidențiale sunt un lucru mai realist și mai fezabil. Pentru că aici ține doar de propria mea persoană. Dar și o companie pentru președenție poți să o faci și cu 20.000 de lei sau cu 2 milioane de lei, depinde deja ce poți să-ți permiți. Dar dacă ai șanse, probabil poți trece și cu 20.000 de lei, iar dacă nu ai șanse nu poți trece cu milioane de lei. Aici nu e vorba de o echipă pe care trebuie să o finanțezi, construiești, menții. Deci toată această mașinărie de partid necesită mul mai mulți bani decât o eventuală campanie la prezidențiale”, a declarat aceasta în cadrul emisiunii.

„INTERPOL”, emisiune realizată de Natalia Morari. Invitat – Ma…Maia Sandu – Președinte!

Posted by Privesc.Eu on Thursday, October 8, 2015

Totuși, Maia Sandu este de părerea că legea privind alegerea șefului statului de către popor are șanse foarte mici ca să fie modificată de actuala coaliție din Parlament. „Dar acolo nu se ajunge, pentru că politicienii noștri, cei care sunt astăzi la guvernare, nu vor admite acest lucru. Lor le este clar că niciunul din ei nu are șanse să ajungă președinte dacă acesta va fi ales de către popor. De aici și lipsa de interes. Pentru că, dacă vă amintiți, câțiva ani în urmă, mai multe partide politice se pronunțau pentru acestă schimbare”, a menționat fosta șefă de la Educație.

În cazul declanșării alegerilor anticipate în următoarele luni, Maia Sandu a declarat că participarea sa în eventualele alegeri este incertă. „Depinde care va fi oferta, ce partide mai apar până atunci. Pe cont propriu nu cred că are rost, pentru că dacă ajungi în Parlament, nu faci nimic”, a conchis aceasta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente