(video) Șapte istorii de dragoste și Chișinăul anilor ’50 în noul clip al formației Cuibul

lidia
Foto: Secvență din noul videoclip al formației Cuiubul, PC: Captură foto YouTube

Formația Cuibul a lansat noul său videoclip pe piesa „Așa și așa”, unde domină atmosfera anilor ’50-’60 datorită istoriilor eroilor săi, clădirii istorice unde a fost filmat, dar și aparatului vechi de fotografiat – un element și motiv artistic bine-definit în clip.

Videoclipul, semnat de renumitul regizor de film Igor Cobileanski, povestește despre relațiile interumane prin prisma a șapte cupluri, adică șapte istorii diferite de dragoste. „Așa și așa” este o piesă despre o dragoste „zgâriată” și „prăfuită” de cotidian, iar videoclipul transmite întocmai starea piesei prin scene în stilul anilor ’50-’60 ai Chișinăului sovietic.

Videoclipul, filmat la Chișinău încă în iunie 2015, prezintă aceste șapte istorii diferite în cadrul unei clădiri istorice de pe strada Mihai Eminescu. Șase dintre acestea sunt văzute prin ochii unui copil, care prin inocența sa, dar și pozele pe care le face, reușește să-i împace pe iubiții care se ceartă, în timpul clipului, din diverse motive. Micul fotograf are și el o istorie aparte, care, de asemenea, este împlinită prin prisma unei fotografii.

 

Secvență din noul videoclip al formației Cuiubul, PC: Captură foto YouTube
Secvență din noul videoclip al formației Cuiubul, PC: Captură foto YouTube

Pentru scenografia videoclipului, fiecare cameră din clădire a fost complet decorată: s-au vopsit pereți, s-au lipit tapete, a fost instalat mobilierul necesar, perdele și bibelouri. Toate – pentru a recrea atmosfera anilor ’50-’60.

Filmările au durat o zi cu implicarea a peste 20 de actori, 50 de rochii din garderobele bunicilor din Chișinău, destinate tuturor personajelor, sute de obiecte de anticariat adunate din tot orașul, o mașină Volga Gaz 21 din anul 1957, adică primul model de Volga, și un aparat foto Зоркий-4. Urmărește evoluția formației Cuibul pe pagina sa de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente