Vindeau ilegal bilete la meciul Moldova-Rusia. Le-au cumpărat cu 100 lei și le comercializau cu 450

12084241_691720887625486_1293432736_n
Foto: Reținuți pentru comercializarea ilegală a biletelor pentru meciul Moldova-Rusia PC: Igp.gov.md

Doi bărbați de 40 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, sunt suspectați de poliție de comercializarea ilicită a biletelor pentru meciul Moldova–Rusia, care va avea loc la 9 octombrie curent pe stadionul „Zimbru” din Capitală.

În urma investigațiilor efectuate,  la 7 octombrie, curent, angajații Direcției fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că bărbații comercializau, în preajma stadionului Zimbru, bilete pentru meciul de fotbal la prețul de 450 de lei, valoarea oficială fiind de 100 de lei.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat 24 de bilete şi 1.500 de lei, bani încasați în rezultatul comercializării acestora. Mai mult decât atât, suspecții s-au dovedit a fi angajați ai stadionului Zimbru.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 263 alin. 1 Cod contravenţional „Desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător”. Conform legislației, persoanele culpabile de asemenea infracțiuni riscă amendă de până la 3.000 de lei.

Actualmente, poliția întreprinde măsuri în scopul stabilirii provenienţei şi autenticităţii biletelor, legalitatea comercializării acestora, modul de declarare a veniturilor înregistrate în rezultatul acestor acţiuni, dar şi depistarea altor cazuri similare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente