Oportunități de studii în SUA și Marea Britanie pentru elevii moldoveni

study-abroad
Foto: PC: upwardonward.com

Liga Națională de Dezbateri Preuniversitare anunță programul de burse de studii pentru anul academic 2016-2017 în SUA și Marea Britanie. Programul dat oferă posibilitatea de a obține burse de studii în școli private din SUA și Marea Britanie.

Program de studii SUA

upstander17

Pentru SUA sunt următoarele programe de studii: ASSIST, ASSIST Reduced fee și DAVIS. Programul ASSIST oferă posibilitatea de a face studii în școli private în SUA în decurs de un an. Bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare, bilet avion tur-retur. Elevii selectați vor achita o taxă de 1.750 de dolari SUA plus costul vizei și taxa SEVIS.

Programul Reduced Fee include, pe lângă taxa de 1.750 dolari, achitarea de către finaliști a unor cheltuieli adiționale: bilet avion tur-retur, plata pentru asigurarea medicală, achitarea cheltuielilor personale.

Programul DAVIS oferă posibilitatea de a face studii în decurs de doi sau trei ani în una din cele cinci școli pilot cu obținerea diplomei și care ulterior permite continuarea studiilor universitare cu o bursă parțială în una din 86 universități participante la program. Elevii selectați vor suporta cheltuielile de transport, viză, asigurare medicală, cărți etc.

Program de studii Marea Britanie

england_01_l_18911

În Marea Britanie sunt următoarele programe de studii: HMC full scholarship, HMC reduced fee. Pentru Marea Britanie bursa include plata pentru studii, cazare și alimentare. Elevii selectați vor achita o taxă de 1.000 de lire sterline (cei ce doresc să călătorească cu pașaport EEA – 1.750 de lire sterline) și vor suporta cheltuielile de transport (trei zboruri tur-retur), viză, asigurare medicală.

Criterii de eligibilitate:
# Elev al clasei a X-a
# Cunoașterea bună a limbii engleze
# Media generală a clasei a IX-a peste 8,5
# Elevul nu trebuie să fi beneficiat de o ședere mai lungă de două luni peste hotare

Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa la sediul LNDP sau descărcați informații suplimentare în format .pdf din colonița din stânga și puteți aplica online apăsând butonul de mai jos.

APLICĂ ONLINE

Termenul limită de depunere a dosarelor: 13 noiembrie 2015, ora 17:00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente