4 octombrie: Poliția va asigura ordinea publică în timpul protestului DA

IMG_0635
Foto: Poliţia va asigura ordinea publică în timpul protestului de duminică

Câteva sute de poliţişti se vor afla la datorie în vederea asigurării eficiente a ordinii publice şi securităţii circulaţiei rutiere în timpul acţiunii de protest anunţată pentru duminică, 4 octombrie, de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (DA).

Astfel, conducătorii auto sunt rugați să evite bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni și str. A. Pușkin. Numărul forțelor de ordine prezente la aceste evenimente va fi suficient pentru asigurarea ordinii publice, a securității circulației rutiere și pentru a interveni, în caz de necesitate.

În acest context, Poliţia solicită atât participanților la proteste, cât şi cetăţenilor (pietoni și conducători auto) să manifeste înţelegere faţă de măsurile de ordine şi siguranţă publică, să respecte Legea și indicaţiile forţelor de ordine; pentru ca evenimentele să se desfăşoare în condiţii optime.

Participanţii sunt obligaţi:

# să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
# să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
# să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;
# în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

La fel, Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă că transportul va putea fi parcat în următoarele locuri:

# pe strada Columna, tronsonul între străzile Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi Puşkin;
# parcarea de la Circ;
# pe str. Ierusalim;
# pe str. Calea Ieșilor;
# parcările de pe strada Calea Moşilor;
# parcarea de pe strada Pan Halippa;
# sub podul de pe şoseaua Hânceşti.

Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul scurt 902 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente