(foto) Ritualul și cultura ceaiului în diverse zone geografice

FotorCreated
Foto: PC: #diez

Ceaiul are o istorie bogată, acumulată din diverse perioade și regiuni geografice. Cultura ceaiului este o tradiție care, în pofida trecerii timpului, s-a păstrat și este valorificată până în prezent. Descoperă care sunt ritualurile ceaiului în diverse locuri din lume.

China

 

PC: glamour.ro
PC: glamour.ro

Ceaiul reprezintă o afacere serioasă în China, unde aveți mai multe șanse de a fi servit cu ceai decât cu apă. Cu toate acestea, democratizarea băuturii nu a diminuat valoarea sa. „China rămâne cel mai mare producător de ceai de pe pământ. Ofertele sunt variate: ceai negru, oolong, galben, alb, verde sau pu-ehr (acest ultim tip de ceai este un ceai negru fermentat, crescut în provincia Yunnan, în partea de vest a țării și de obicei este vândut sub formă de ceai presat).

Africa de Est

 

PC: glamour.ro
PC: glamour.ro

„Multe dintre ceaiuri sunt cultivate în Malawi și Kenya și au un parfum bogat, neobișnuit și distinctiv“. Și în Africa s-a introdus ceaiul de după-amiază, la fel ca la britanici.

India

 

PC: glamour.ro
PC: glamour.ro

Dacă rozul este culoarea de semnătură a Indiei, atunci mirosul de Chai este cu siguranță parfumul distinctiv. Fiecare bloc din fiecare oraș are propriul Chai wallah, ceai negru. Atent preparat cu lapte, îndulcit cu zahăr sau miere și condimentat cu scorțișoară, ghimbir, anason, fenicul, piper, nucșoară și cuișoare. „În India, ceaiul se fierbe destul de puțin, așa că este foarte bogat și cremos“, spune Heidi Johannsen Stewart, proprietara unui „atelier de ceai“ din Brooklyn. „Când îl fac acasă, adaug o felie de ghimbir proaspăt. Prospețimea oferă ceaiului o nuanță suplimentară și sporește căldura și senzualitatea lui“.

Maroc

 

PC: glamour.ro
PC: glamour.ro

Oricine a fost în Maroc știe că un salut nu este niciodată un salut fără un pahar de ceai de mentă fierbinte, servit dulce sau foarte dulce. „Preparatul se face în mod tradițional de cel mai bătrân bărbat din gospodărie“, spune Stewart. „Ceaiul în sine este o combinație între ceai verde și o mulțime de mentă uscată sau proaspătă, cu zahăr după gust. Este servit de la înălțime, stând în picioare, în paharul de pe masă. Este un gest frumos, elaborat, dar, de asemenea, acest lucru aerisește ceaiul, făcându-l mai aromat“.

Rusia

 

rusia

 

Rușii sunt obișnuiti cu extremele. Iernile lor sunt reci, vodka este puternică și, desigur, și ceaiurile lor sunt puternice.

Insulele Britanice

 

uk
PC: glamour.ro 

Poate că nu britanicii au descoperit ceaiul, dar nimeni (cu excepția chinezilor) nu iubește ceaiul mai mult decât britanicii. Regatul Unit a adus două mari contribuții asupra ceaiului. Primul este Earl Grey – un amestec de ceai negru care are o notă distinctă de ulei de bergamotă florală. Al doilea, teatime – ceaiul servit în jurul orei 16.00. Două secole mai târziu, aceste contribuții au devenit asociate cu Marea Britanie și cu Regina, căreia, de asemenea, îi place ceaiul.

Japonia

 

japan-370x555
PC: glamour.ro

Poate că nicio cultură de pe pământ nu iubește ritualurile la fel de mult ca japonezii. Lucrurile pe care noi, cei din Occident, le-am dat uitării sau pur și simplu nu le luăm în considerare, cum ar fi: luna plină, înmugurirea primelor flori de primăvară, schimbarea frunzelor de la verde la auriu, toate aceste lucruri sunt motiv de sărbătoare pentru japonezi. Deci, nu este de mirare faptul că ei tratează consumul unei cești de ceai cu formalitate și eleganță. „Ceremonia ceaiului a fost, inițial, între oamenii de elită, o ceremonie care a furnizat un forum de creare a legăturilor sociale pentru conducătorii antici ai Japoniei. Chiar și acum, totul este examinat cu atenție: tipul cănii, paleta și sezonul. Dincolo de o experiență estetică perfectă însă ceremonia ceaiului este ceva mai prețios: un moment de relaxare, atunci când totul încetinește în jurul tău, iar singurul lucru la care te concentrezi este gustului amar al ceaiului verde spumos pe limba ta“, spune Heidi Johannsen Stewart, proprietara unui „atelier de ceai“ din Brooklyn.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente