(infografic) Platforma Instagram este utilizată de circa 50 de mii de moldoveni

insta1
Foto: PC: cloudfront.net

Instagram a devenit o platformă foarte populară în rândul utilizatorilor de internet, fiind un instrument util atât pentru persoanele care doresc să împărtășească impresii despre anumite activități, dar și pentru micile afaceri, acesta fiind utilizat drept o tehnică de promovare a diverselor produse și servicii.

Potrivit revistei online Fortune, spre sfârșit de 2014, numărul de utilizatori mondiali Instagram a crescut cu aproximativ 50% comparativ cu anii precedenți, având peste 300 de milioane de utilizatori activi lunar. Astfel, a lăsat în umbră Twitter-ul, care avea circa 284 milioane de utilizatori online.

O agenție de marketing digital din Moldova, Adcenter, a folosit Facebook Business Manager pentru a capta datele audienței din Republica Moldova ale acestei aplicații. Potrivit agenției, până acum, Instagram nu oferea asemenea date despre republică. În imaginea de mai jos, datele sunt împărțite pe vârstă și sexe atât în Chișinău, cât și în țară.

 

PC: Adcenter
PC: Adcenter

Numărul de utilizatori este relevant atât pentru business-urile care își desfășoară activitatea social media pe platformă, cât și pentru business-urile care-și vor dori amplasarea de reclame pe Instagram, cu sau fără un cont.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente