(video) Minore exploatate sexual într-un salon de masaj erotic din Chișinău

img_3191
Foto: Grupare specializată în exploatarea sexuală a minorelor destructurată de către polițiști

O grupare specializată în recrutarea și adăpostirea minorelor cu scopul exploatării sexuale a acestora a fost depistată și destructurată de către forțele de ordine. În urma măsurilor speciale de investigaţie desfășurate, a fost stabilită identitatea capului grupării criminale, care, pe parcursul anilor 2014-2015, a creat o rețea de proxenetism bine organizată, camuflată sub activitatea de prestare a serviciilor de masaj, pe întreg teritoriul Capitalei.

Polițiștii au stabilit că, aşa numitele „saloane de masaj” erau amenajate atât în apartamentele închiriate de către membrii grupării, cât şi în camerele special amenajate în incinta unui salon de frumusețe din mun.Chişinău, unde tinerele prestau servicii sexuale contra plată, acestea fiind racolate sub pretextul angajării în calitate de maseuze.

Pentru a-și camufla activitatea criminală sub una legală, traficanții plasau anunţuri de acordare a serviciilor de masaj „relaxant” pe un portal specializat, costurile acestora variind între 500 și 1.000 de lei.

Ulterior, oamenii legii au efectuat un șir de percheziții autorizate la unul din apartamentele amenajate sub salon de masaj şi în salonul de frumusețe vizat, de unde au fost ridicate înscrisurile de ciornă, care reflectau veniturile obținute în urma activităţii criminale, telefoanele mobile folosite pentru recepţionarea apelurilor de la clienţi, cât şi tehnica de calcul cu ajutorul căreia erau plasate anunţurile.

În prezent, așa numitul lider al grupării criminale este reţinut de poliție pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 ani. În acest caz a fost inițiată o cauza penală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente